Skip to content Skip to footer

Državno prvenstvo u modernim plesovima: Plesni centar “Just Dance” osvojio 17 medalja

Oko 1.000 takmičara iz 21 kluba iz Bosne i Hercegovine proteklog vikenda takmičilo se na Državnom prvenstvu u modernim plesovima BiH, koje je održano u sportskoj dvorani „Peki“ u Palama.

Plesni centar „Just Dance“ iz Sarajeva osvojio je 10 zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane medalje. U skoro svim kategorijama Hip Hop plesa plesači i plesačice “Just Dance” su ponijeli titulu najboljeg i predstavljat će BiH na Svjetskom IDO prvenstvu.

Prvenstvo je održano 8. i 9. juna 2024. godine, organizator prvenstva je plesni studio „Orion“ iz Pala. Odličnim rezultatima plesači Plesnog centra „Just Dance“ su se kvalificirali na Svjetsko IDO prvenstvo koje će se ove godine održati u oktobru u Skoplju, Sjeverna Makedonija. Na ovom prestižnom takmičenju predstavljat će BiH kao članovi plesne reprezentacije.

Plesači su osvojili zlata u kategorijama: formacija juniora, formacija djeca 2 (D2), mala grupa D2, Ema Paldum – solo u kategoriji odrasli, Ayman Fočo – solo kategoriji juniori 2, Nisa Gagula – solo u kategoriji juniri 1, Noah Salkić – solo u kategoriji D2, Aida Abdagić i Dunja Magoda  – duo u kategoriji D1, Aida Abdagić – solo u kategoriji D1 i Nejla Alibašić – solo u kategoriji kids.

Srebrne medalje osvojili su: mala grupa u kategoriji juniora, mala grupa u kategoriji „streets“ juniori, Nisa Gagula i Emina Šivšić – duo u kategoriji juniori 1 i Asja Abdagić – solo u kategoriji D2.

Brončane medalje osvojile su: Ema Paldum i Ema Begović – Hip Hop duo u kategoriji odrasli, Amany Fočo – solo u kategoriji D2 i Ajla Vranić – solo u kategoriji D1.