Skip to content Skip to footer

Dogs Trust u subotu organizirao veliko druženje u Mostaru

Fondacija Dogs Trust BiH upriličila je veliko druženje za vlasnike i ljubitelje pasa, porodice s djecom i sve druge prijatelje iz Mostara, na pješačkoj zoni između Gimnazije i Španskog trga u subotu, 10. juna.

U okviru događaja pod nazivom “Odgovorni prema ljubimcima i zajednici”, prisutni su mogli sudjelovati na interaktivnoj prezentaciji o govoru tijela pasa – načinu kako nam psi govore kako se osjećaju. Posjetitelji koji su ranije na poziv Dogs Trust-a poslali fotografije svojih ljubimaca uključeni su u nagradno izvlačenje, dok su fotografije postavljene na događaju kako bi ih svi mogli vidjeti.

U okviru nagradnog izvlačenja, dobitnici su preuzeli vrijedne i korisne nagrade:

  • 3 kvalitetna Dogs Trust kreveta za pse
  • 3 kvalitetne Dogs Trust podloge za auto kako biste svog ljubimca mogli voziti u autu
  • Poklon paketi s potrepštinama i poklonima kao što su prijenosna zdjela za hranu i vodu, povodac, ogrlica, rokovnik, šolja, i sl.

Naši članovi tima, uključujući veterinare, bili su dostupni da u toku druženja pruže potrebne savjete vlasnicima pasa, dok su najmlađi prijatelji uživali u edukativno-zabavnoj radionici koja je trajala tokom cijelog događaja.

Psi su općenito društvena i kooperativna bića, ali ne mogu nam ljudskim jezikom reći kako se sjećaju, pa nam učenje o govoru tijela pasa pomaže da se bolje brinemo o svojim ljubimcima, ali i da općenito budemo sigurniji s psima.

Dogs Trust u BiH već jedanaestu godinu svojim vrijednim programima kreiranim tako da održivo podupru trajno, humano i zakonsko rješavanje problema pasa lutalica, kao i unaprjeđenje sigurnosti i dobrostanja i zajednice i pasa.

U Mostaru, kroz saradnju s Gradom Mostar koji je ovoj Fondaciji prošle godine dodijelio i zahvalnicu za iznimnu podršku u ovom pitanju, već više godina se provode kampanje masovne sterilizacije pasa lutalica, kao i Program edukacije, što uključuje cijelu javnost, a posebno djecu.

Škola za pse koja je inače locirana u blizini Sarajeva već je bila u posjeti Mostaru gdje je vlasnicima ovog grada pružena prilika da svog ljubimca obuče lijepom ponašanju bez troška iz svog džepa, a ove posjete će se nastaviti i u budućnosti.

Naučite više o našem radu i o “psećem jeziku” na: https://dogstrust.ba