Skip to content Skip to footer

Đoković, Dodig, Bedene i Šetkić otvaraju teniske terene u Visokom

U Visokom će 13. jula 2022. biti otvoren teniski kompleks sa dva vrhunska terena, tvrdim i šljakom. Svoj dolazak je potvrdio najbolji svjetski teniser svih vremena, sa 373 sedmice provedene na teniskom tronu, Novak Đoković.

Uz njega, u egzibicionim mečevima će nastupati reprezentativac Hrvatske i jedan od najboljih svjetskih igrača u dublu Ivan Dodig, zatim najbolji slovenski teniser Aljaž Bedene i jedan od četiri bh. profesionalna tenisera Aldin Šetkić. Njihovi međusobni susreti očekuju se u periodu od 16-19 sati.

Na simboličan način terene će otvoriti kadetski reprezentativci do 12 godina: Italija-BiH, Slovenija-Srbija, Hrvatska-Makedonija. Njihovi susreti će trajati u periodu od 10-15 sati.

Nakon teniskih mečeva posjetioci će imati priliku da prisustvuju modnoj reviji i kratkom koncertu prvaka sarajevske opere Marka Kalajanovića (Beograd) te pijaniste profesora Bartolomeja Stankovića (Visoko). Voditeljica programa će biti Vanja Semić (Sarajevo).

Investitor teniskog kompleksa je privredno društvo Bosanske piramide d.o.o iz Visokog. Manifestacija otvaranja se odvija pod sportskim pokroviteljstvom Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i Teniskog Saveza BiH. Očekuje se da će Novaku Đokoviću biti uručena povelja zahvalnosti za širenje duha olimpizma i saradnje.

Ovaj teniski kompleks će imati ulogu regionalnog Centra za pripreme vrhunskih tenisera, muških i ženskih seniorskih i juniorskih reprezentativaca. Planirani su i godišnji egzibicioni mečevi najboljih tenisera.

Ulaznice se mogu kupiti od 15. juna na blagajni pred ulazom u tunele Ravne u Visokom ili rezervisati na e-mail: [email protected].

Očekujemo da će ovaj događaj te korištenje terena u budućnosti biti veliki podsticaj za razvoj interesa mladih za tenis i sport u cjelini.