Skip to content Skip to footer

Sarajevo: Studio za fotografisanje u bosanskim narodnim nošnjama

U organizaciji udruženja za kulturu i edukaciju LEA KREARTIVA s ponosom Vam predstavlja svoj novi projekat pod nazivom FOTO TURIZAM.

Novootvoreni jedinstveni studio za fotografisanje FOTO TURIZAM pruža mogućnost turistima i građanima BiH da se fotografišu u raznim bosanskim narodnim nošnjama. Studio je smjesten u srcu Baščaršije u ulici Gazi Husrev begova 46/c.

Ovaj projekat ima za cilj promovirati ljepotu naše kulture i tradicije kroz fotografiju i turizam. Foto turizam je inovativan projekat koji spaja ljubitelje fotografije i putovanja, pružajući im jedinstvenu priliku da istraže bogatu tradiciju, kulturno naslijeđe i lokalnu kulturu kroz objektiv fotoaparata.

Posjetioci mogu izabrati nošnju koja im se najviše svidja, zatim se upustiti u avanturu fotografisanja u autenčnom ambijentu stare bosanke sobe.

Studio je mjesto gdje se susreću prošlost i sadašnjost i gdje svi mi kroz objektiv pricamo priču o bh. kulturnoj baštini. A za kroz bogatu historijsku tradiciju provest će vas sestre Lejla Radović i Ajla Resić te potruditi da Vam ovo iskustvo ostane u nezaboravnom sjećanju.

-Pozivamo sve zainteresovane da dođu i da s nama upoznaju bogatstvo i šarm tradicionalne nošnje. Pridružite nam se u putovanju kroz vrijeme i otkrijte bogatstvo tradicionalne nošnje. Neka Vas obuzme ljepota, elegancija i duša naše kulture. Dođite i upustite se u jedinstveno iskustvo fotografisanja koje će vam ostati u nezaboravnom sjećanju.