Skip to content Skip to footer

Rostovo sve popularnije među ljubiteljima zimskih sportova

Ski centar „Rostovo”, u centralnoj Bosni, odličan je izbor za sve posjetitelje, koji zimski odmor žele provesti u prirodnom planinskom ambijentu i porodičnoj atmosferi, bez mnogo gužve i galame, ističu u Turističkoj zajednici Srednjobosanskog kantona.

– Ovo skijalište, idealno je za one koji prvi put žele osjetiti čari zimskih sportova, ali ni oni iskusniji neće ostati ravnodušni na prelijepe staze. Prostrani predjeli prekriveni snijegom, blagi spustovi i autentične bosanske kuće, te mir i tišina, upravo je ono što Rostovo izdvaja od drugih – kaže glasnogovornica Turističke zajednice ovog kantona Aldijana Dizdar.

Rostovo je jedan od sedam srednjobosanskih ski centara, a smješten je između Novog Travnika i Bugojna. Put ka ovom ski centru je dobro očišćen i promet se odvija neometano, a udaljen je od Sarajeva 110, Mostara 120, Zenice 60 i od Splita 160 kilometara, ističu u Turističkoj zajednici.

Ski-centar posjeduje dva ski-lifta, dužine 600 i 800 metara, koji imaju kapacitet od 1.500 skijaša na sat. Skijalište je idealno za početnike i rekreativce, a staza je opremljena reflektorima, te je omogućen i doživljaj noćnog skijanja, piše agencija Fena.

Instruktor skijanja Smajo Duraković ističe da interes za skijanje na Rostovu svake godine raste, navodeći da u školi skijanja prednjače gosti iz Hrvatske, ali je, također, pohađaju i brojni domaći turisti. Skijalište je dio turističkog kompleksa, sa smještajnim kapacitetom za 150 osoba, a etno selo dodato obogaćuje boravak posjetitelja.

Rukovoditelj Ski-centra „Rostovo“ Rusmir Kurbegović kaže da je zadovoljan početkom skijaške sezone, te da je kompletan turitički kompleks trenutno u fazi uređenja postojećih smještajnih kapaciteta. Iz ovog ski-centra, također, najavljuju nove turističke ponude i sadržaje koji će obogatiti boravak gostiju.