Skip to content Skip to footer

Motel i Restoran „Dom Faletići“ u novom ruhu: Savršen kutak za opuštanje i aktivan odmor

Turistički kompleks Motel i Restoran “Dom Faletići” by 24/7 Creative d.o.o. Sarajevo, smješten na padinama Starog Grada, dobio je novo ruho i nove vlasnike.

Na živopisnim padinama grada, na nadmorskoj visini od 950 metara, djeluje ovaj svojevrstan prirodni rezervat i sportsko-rekreacioni centar, izuzetnih osobina, ljepote i cjelovitosti ponude koja može zadovoljiti potrebe i želje najizbirljivijih ljubitelja sporta i rekreacije.

Predivna priroda, planinske staze, sportski tereni, wellness i fitness zona samo su neke od pogodnosti koje nudi Motel i Restoran “Dom Faletići”. U ponudi sportsko-rekreativnog centra su kondicione pripreme sportista, skijanje, šetanje i trčanje cross stazama u predivnom parku borove šume, restoran, pet terasa, atraktivni tereni za lov, škole u prirodi i branje ljekovitog bilja.

Izvor Mošćanice

Faletiće odlikuje bogata historija, u prošlosti je bila dom Ilirima, a Moščanica je izvor nedaleko od Motel i Restoran “Dom Faletići”, za koji legenda kaže da su se na tom izvoru Iliri i Bogumili umivali da im planina da snagu pred okršaj s Rimljanima i drugim osvajačima.

Parkovska zona kompleksa obiluje bogatim biljnim svijetom, u različitim godišnjim dobima mogu se pronaći lale, šumsko voće, lijekovite trave i gljive. Bogat životinjski svijet u okolini čine lisice, ježevi, vjeverice, te različite vrste ptica.

Savremeno je to arhitektonsko zdanje u Alpskom stilu od prirodnih materijala, koje se nenametljivo utapa u obrise planine. Namijenjen je upravo ljudima koji znaju kakav odmor hoće i prilagođen različitim potrebama najprobirljivijih gostiju koji žele da osmisle cjelodnevni boravak, upotpunjen mnoštvom ponuđenih sadržaja. Motel i Restoran “Dom Faletići” je i prava mjera aktivnog odmora ili, jednostavno, kutak za opuštanje, uživanje i prepuštanja svim izazovima hedonizma.

Bez obzira kako riješite da ispunite dan – da li ljetujete, zimujete, dočekujete proljetno buđenje prirode ili ispraćate boje jeseni u ispreplitanim četinatrskim i listopadnim šumama – u kompleksu Motel i Restoran “Dom Faletići” nadohvat ruke vam je uvek savremeni SPA centar.

Poslije šetnje ili ugodnog popodneva u hotelskom restoranu, spontano i neosjetno ćete skliznuti u udobnost i toplinu sobe ili romantično večer na terasi ili uz Moščanicu čije su korito u potpunosti očistili vrijedni uposlenici. Restoran kao i terase savršeno su mjesto za organiziranje različitih proslava, svadbi, događaja…

Vrhunski smještaj

Gostima je na raspolaganju besplatni parking, conference room, restoran & caffe, spa & wellness, besplatan internet… Usluga je na bazi noćenja s doručkom ili punog pansiona. Poslije uzbudljivog dana u šetnji prostranstvom planinskih staza i proplanaka, pravo rješenje za opuštanje je SPA centar.

Produžite dan i dočekajte večer u tišini elegantno dizajniranog kompleksa. Sami odaberite na koji ćete način ugoditi svom tijelu, osloboditi ga toksina i vratiti mu neophodnu energiju.

Odlukom da za odmor izaberete hotelski kompleks Motel i Restoran “Dom Faletići” znači da ste odabrali vrhunski smještaj jer hotelske sobe, ekskluzivne apartmane i uskoro bungalove od ćerpića u staro-bosanskom stilu ili VIP vile s apartmanima karakteriše izrazito luksuzan dizajn, koji u kombinaciji s prirodnošću elemenata od elegantno obrađenog drveta upotpunjuje jedinstveni planinski ambijent, osmišljen za potpuni odmor i uživanje.