Skip to content Skip to footer

Luksuz na planini Igman: Hotel Monti, idealan za odmor u svakoj prilici

Hotel Monti ima jedan od najljepših wellness i spa centara u regiji koji gostima pruža sve što im je potrebno za odmor.

Planine su oduvijek bile najbolje utočište za bijeg od gradske gužve, od zagađenog zraka i ubrzanog života. Posebno su planine postale posjećene u posljednje dvije godine kada građani koriste svaku priliku da se sklone od zatvorenog prostora i nezdravog okruženja.

Tako građani sve češće odlučuju svoj odmor provesti upravo na nekoj od planina u našoj zemlji, a jedna od posjećenijih planina je Igman, smještena u blizini Sarajeva. Ova planina od kraja 2020. godine posjetiocima nudi posebno mjesto za predah, ali i mjesto sa vrhunskom uslugom za najbolji odmor u bilo koje doba godine.

Razvoj turizma

Hotel Monti svojim gostima pruža brojne sadržaje, kako unutar hotela, tako i vani. Harmoničan i ušuškan ambijent hotela Monti vješto stvara dinamičan dijalog s prirodom. Hotel ima jedan od najljepših wellness i spa centara u regiji koji gostima pruža sve što im je potrebno za odmor. Monti ima i vrhunski restoran, najsavremeniji fitness centar prepoznat od vrhunskih stručnjaka iz tog domena, opremljenost hotela odgovara potrebama profesionalnih sportista, ali i rekreativaca i u skladu je s najvećim svjetskim standardima.

-Sama lokacija hotela, koja je izolovana, daje sigurnost gostima. Od trenutka otvaranja do danas, hotel Monti je bio i jeste idealno mjesto gdje naši gosti pobjegnu iz svakodnevnice i gdje odlučuju provesti svoj zimski, ali i ljetni odmor. Prošla godina za nas je bila veoma uspješna i svakako očekujemo trend rasta u poslovanju – kazali su iz hotela Monti za magazin Visit BiH.

Većina gostiju hotela Monti je iz Bosne i Hercegovine, kao i iz zemalja regiona. Iz Montija kažu kako im je to posebno drago zbog činjenice da i građani BiH vide vrijednost turističkih destinacija u našoj zemlji, te kako time zajedno razvijaju bh. turizam.

-Zimska sezona je do sada bila dosta uspješna i zadovoljni smo ostvarenim rezultatima. Ove godine očekujemo rast u poslovanju. Kako smo hotel koji je operativan već dvije godine, imamo jasne pokazatelje i ciljeve na kojima moramo raditi. Smatramo da smo na pravi način iskoristili priliku da se promoviramo u regiji i šire, a rezultati su već vidljivi. Radujemo se godini koja je pred nama – poručili su iz hotela Monti.

Hotel Monti pored smještajnih kapaciteta, pruža i usluge restorana Insieme s 200 sjedećih mjesta koji će zadovoljiti sve zahtjeve gostiju. U restoranu možete otkriti fuziju tradicionalnih i svjetskih okusa s novim domaćim pristupom.

-Neka vas igra stilova, okusa, zabave i uživanja prati od jutra preko podneva pa sve do noći – kažu iz Hotela za magazin Visit BiH.

Naglašavaju da je u restoranu Insieme zastupljena internacionalna kuhinja, s tim da imaju i domaću, tradicionalnu kuhinju.

-Većinski se radi o planinskim jelima koja bi se mogla okarakterizirati kao tradicionalna kuhinja. Raznovrsnost našeg menija garant je zadovoljstva svakog gosta hotela bilo da se radi o domaćim ili stranim turistima – ističu.

Pitali smo ih i da li i u kolikoj mjeri u pripremi jela koristite domaće proizvode.

-Naši kuhari što je više moguće koriste domaće proizvode, jedina iznimka jeste ukoliko neke namirnice nemamo na našem tržištu i isti se uvoze. U takvim slučajevima smo primorani u pripremi jela koristiti proizvode koji nisu domaći. Trudimo se da u svakom segmentu koristimo sve domaće proizvode, kao i domaće dobavljače – kažu u hotelu Monti.

Brojni sadržaji

Pored restorana, hotel Monti svojim gostima pruža i mnoge druge sadržaje.

-Hotel Monti sadrži wellness i spa centar koji je prava oaza za goste gdje mogu odmoriti tijelo i duh. Ukoliko ipak gosti imaju potrebu za fizičkom aktivnosti imaju mogućnost da vrijeme provedu u našem fitness centru koji je opremljen po najvišim standardima i zadovoljava potrebe vrhunskih sportista – naglašavaju u menadžmentu.

Ukoliko odlučite svoj odmor provesti u ovom hotelu, na raspolaganju imate 65 udobnih soba i apartmana koji vas jednostavno pozivaju na odmor u prirodnom ambijentu olimpijske planine Igman. Puni ste energije i želite aktivno odmarati, ljubazni domaćini za vas će organizirat i dodatne aktivnosti.

-Pored usluga hotela, gostima nudimo i dodatne vanjske aktivnosti s tim da taj dio radimo s našim partnerima koji se isključivo bave tim dijelom organizacije turističkih tura, izleta… A mi smo svakako gostima na raspolaganju da im predložimo kao i dogovorimo za njih sve kako bi uživali što je više moguće u svom odmoru – poručuju iz hotela Monti.

S obzirom da hotel Monti radi tokom cijele godine, uvijek se trude gostima ponuditi novitete, nove pakete i maksimalno iskoristiti fantastičnu lokaciju.

-S našim partnerima imamo zimske i ljetne aktivnosti na planini i poznati smo kao apsolutni lider kada je u pitanju organizacija team buildinga za kompanije. Konferencijski turizam je jedna od najzastupljenijih grana turizma ne samo kod nas nego generalno u hotelima. Bilježimo veliku posjećenost u tom segmentu gdje kompanije imaju odlične uvjete za rad. Drago nam je kad nam se iste kompanije iznova vraćaju što nam daje nevjerovatno zadovoljstvo i motivira nas da naše usluge u kontinuitetu poboljšavamo – kažu nam.

Luksuzni hotel u srcu Igmana zaista je magnet za sve posjetitelje, a zavisno od perioda godine i sezone koja je, tako se i struktura gostiju mjenja.

-Većinom su domaći ili gosti iz regije ukoliko se odnosi na individualne goste. Također, i grupni turizam jeste za goste iz regije većinom. Ako pričamo o ljetnoj sezoni, tu su većinom gosti iz GCC regije, tako da zaista struktura gostiju ovisi o periodu godine odnosno sezone – poručuju na kraju.