Skip to content Skip to footer

Kingdom Alliance, domaća softverska kompanija: Digitalizirali smo više od 50 industrija u BiH

Kingdom Alliance, domaća softverska kompanija na tržištu BiH prisutna je nešto više od tri godine. Usluge softverskog inženjeringa i kreiranje brzih i preciznih biznis softvera šire se velikom brzinom, a ova kompanija se prilagođava svim trendovima, tako da danas Kingdom Alliance nudi više od deset usluga za bh. i međunarodne kompanije.

Core business kompanije je softverski inženjering, jer pokriva kompletan proces od ideje i potrebe klijenta, preko razvoja i testiranja do zvaničnog puštanja i održavanja.

-Naš softverski put je krenuo javnim pozivima domaćih kompanija za izradu elektronskog parlamenta, softvera za osiguravajuća društva, CMS sistema za velike informativne portale, CRM softvera za vodeće ekonomske providere u BiH, te softvera za time management, kolaborativnih softvera za EU projekte u BiH, kao i jednostavnijih softverskih rješenja za svakodnevne poslovne prilike. Ključ uspjeha je povjerenje domaćih firmi i ukazano povjerenje za dokazivanje znanja i kvaliteta – kaže Edin Bjelopoljak, direktor prodaje u ovoj kompaniji.

Prema njegovim riječima, raditi rješenja za jedno od najvećih domaćih osiguravajućih društava, kreirati i održavati CMS za jedan od najvećih informativnih portala u regionu, dizajnirati prvi elektronski parlament koji pokriva sve funkcionalnosti Poslovnika o radu općinskih vijeća i kantonalnih skupština je velika odgovornost, ali i motivacija da svoj softverski put unaprijede novim spektrom usluga za njihove klijente.

-U spektru usluga koje pružamo klijentima, počevši od održavanja sastanka, zajedničkog definiranja potreba i očekivanja klijenta, kreiramo digitalna rješenja inkrementalno, što i našem timu i klijentu, daje uvid u kompletan proces razvoja, dizajna i isporuke finalnog rješenja – ističe on.

Kingdom Alliance je svoj trogodišnji poslovni put obilježila „fair-play“ saradnjom koja garantuje da je klijent 100-postotni vlasnik programskog koda i rješenja, ima uvid u kompletan razvoj rješenja, može nadograditi rješenje prema potrebama tržišta u bilo kojem trenutku, te njihov klijent dobija besplatnu korisničku i tehničku podršku, korisničko uputstvo i edukaciju uposlenika, tako da poslovnoj saradnji daju ogromnu širinu za dodatnim angažmanima i korištenje usluga.

Digitalni maher je nadimak koji su dobili u razgovoru od jednog postojećeg i jednog budućeg.

-Ovi momci su ti digitalni maheri, kazali su oni aludirajući na naš kompletan angažman u pogledu „osvježenja“ poslovanja i inovacija koje su unikatno prisutne na svakom projektu. Danas imamo platforme na kojima se glasa u skupštinama, platforme na kojima su učenici, nastavnici, roditelji, stolari, doktori, eminentni stručnjaci iz marketing oblasti, turistički djelatnici, projekt menadžeri, poslodavci, HR menadžeri, distributeri, baucentri, vrtni centri, hoteli, rezidencije, udruženja, metaloprerađivački proizvođači, finansijski provideri, certifikacijske i bonitetne kuće, razvojni centri, lokalne samouprave, javna preduzeća, gradske ustanove… – ponosno ističe Bjelopoljak.