Vlašić spreman za turiste, najavljene brojne posjete

Uslijed globalnog širenja i proglašenja pandemije koronavirusa, turistički radnici suočavaju se s brojnim negativnim posljedicama i smetnjama u poslovanju u oblasti turizma na području Srednjobosanskog kantona.

Međutim, prema riječima direktora Turističke zajednice SBK, Miroslava Matoševića, Vlašić je spreman za domaće i strane turiste.

-Vlašić, kao jedinstveno i atraktivno bh. turističko odredište koje je aktuelno, kako tokom zimske, tako i ljetne sezone, upravo zbog svojih brojnih kvaliteta i ponude, nikada nije imao problema s popunjenošću, pa evo i sada u ovom neizvjesnom vremenu, već nam dolaze prvi gosti – kaže Matošević.

On je također naglasio da na osnovu informacija iz nekoliko putničkih agencija, turisti iz arapskih zemalja još nisu otkazali svoje rezervacije za sedmi i osmi mjesec ove godine, kao i da hotelijeri imaju  brojne upite i najave za dolazak, te da već početkom juna, hoteli na Vlašiću zvanično otvaraju vrata.

-Bitno je naglasiti da su protekli period, turistički radnici iskoristili za uređenje i renoviranje svojih smještajnih i ugostiteljskih objekata, kao i za unapređenje turističkih ponuda i usluga, te da su poduzeli sve preventivne mjere zaštite za sprečavanja širenja koronavirusa, kako bi turistima osigurali siguran i ugodan boravak na Vlašiću.

Kako ističe Matošević, turistički radnici, odnosno turističke i putničke agencije i druga ugostiteljska i turistička preduzeća su spremni za obavljanje svojih djelatnosti, međutim provedba svih aktivnosti ne ovise o tim djelatnostima i njihovoj spremnosti već postojećoj regulativi nadležnih institucija koja se najviše odnosi na odgovarajuće zapreke pri prelasku državnih granica.

Matošević na kraju ističe da je krajnje vriijeme da se vratimo prirodi i uživamo u svim njenim blagodatima i da upoznamo našu lijepu domovinu.

Komentari