Skip to content Skip to footer

Unikatni restoran i café – slastičarna u hotelu ibis Styles Sarajevo

U nedavno otvorenom hotelu ibis Styles Sarajevo otkrivamo restoran i café – slastičarnu koji bi mogli postati sljedeće popularno mjesto za druženje Sarajlija uz zdravi obrok i izvrsne poslastice.

Enterijer hotela nadahnut je kulturološkim raznolikostima Sarajeva i njegovom tradicijom zimskog sporta koji su dočarani neobičnim, maštovitim detaljima. Na samom ulazu se nalaze ljuljačke u obliku snowboarda, a kafu možete piti sjedeći na sankama, u kutku pokrivenom bosanskim ćilimima ili pak u udobnoj fotelji pored šarenog klavira. Reklo bi se da su svi ovi detalji na jednom mjestu nespojivi, ali očito je dizajnerskom timu hotela pošlo za rukom kreirati jednu ugodnu, harmoničnu igru kontrasta koja simbolizira duh Sarajeva.

Hotelski restoran nosi nostalgični naziv „1984”, te uz motive Vučka na muralima budi sjećanja na Zimsku olimpijadu ’84. Sve je u znaku zdravog životnog stila – dnevna svjetlost ulazi kroz velike portale, a u prostoru bez duhanskog dima se poslužuju zdrava hrana i bezalkoholni napici. Sa svojim specijalnim “Business lunch“ menijem, restoran “1984” je odličan izbor za sastanke ili dnevne pauze za poslovne goste.

Odmah pored, u „Chill café“ i slastičarni, etno motivi su skladno kombinovani sa modernim, neobičnim komadima namještaja i neonskim svjetlima. U ovom opuštajućem ambijentu, poslastičarski tim hotela za goste sprema slatke kreacije po odabranim receptima, što unikatni „Chill café“ čini idealnim za druženje sa porodicom ili prijateljima.

Atraktivnu gastronomsku ponudu će ibis Styles upotpuniti početkom sljedeće godine, kada će se na XV spratu tornja otvoriti i moderan panoramski sky bar pod nazivom „Igman bar“.
Do tada se očekuje i završetak adaptacije ostatka zgrade te će hotel imati ukupno 181 sobu, Spa centar i kongresne dvorane za 800 osoba što je jedan od najvećih konferencijskih kapaciteta u gradu. Sa ovakvim sadržajima i ponudom, ibis Styles Sarajevo će sasvim sigurno biti jedan od centara individualnog i kongresnog turizma u glavnom gradu BiH.

Leave a comment

0/100