Skip to content Skip to footer

Tuzlaci u Novu godinu ulaze s Plavim orkestrom

Tuzlake će u Novu godinu, na Trgu slobode, uvesti Plavi orkestar, a doček u centru Tuzle uljepšat će i tradicionalni praznični bazar pod nazivom Zimska čarolija. Centar Tuzle će u prazničnom ruhu biti mjesec dana, a pored Nove godine bit će obilježeni katolički i pravoslavni Božić.

Muzički dio programa organizira Turistička zajednica grada Tuzle, a Zimsku čaroliju, kao i svake godine, tuzlansko Udruženje samostalnih obrtnika.

U Turističkoj zajednici kažu nam da će za Plavi orkestar biti rezerviran udarni termin, otprilike sat prije i poslije ponoći. Planirano je da prije Plavog orkestra nastupi lokalni TNT Band, a nakon zvijezda večeri zabava će biti nastavljena uz FM Jam i nastup Frenkieja.

– Nastavit ćemo našu tradiciju obilježavanja dječije Nove godine, 31. decembra u podne. Početkom decembra otvorit ćemo naš bazar na Trgu slobode, a Zimska čarolija ponudit će izlagače koji će predstaviti stare zanate te ugostiteljska ponuda koja će biti još bogatija nego prošle godine – kaže Slađana Jovičić, sekretar Udruženja samostalnih obrtnika grada Tuzle.

Na Trgu slobode bit će postavljeno 30 drvenih kućica u kojima će se gostima nuditi razni prehrambeni proizvodi iz domaće radinosti.

– Imat ćemo bogatu ponudu hrane i pića, trg će biti okićen, imat ćemo i novogodišnju jelku – dodaje Slađana Jovičić.

Javni doček Nove godine u Tuzli u posljednje dvije godine podignut je na znatno viši nivo. Prije dvije godine na prepunom Trgu slobode nastupio je Amel Ćurić, a prošli doček, uz također veliki broj posjetilaca, uljepšale su Frajle. Ove godine organizatori najavljuju još više sadržaja uz Plavi orkestar, koji je još mamac za publiku.

Leave a comment