Skip to content Skip to footer

Svjetsko prvenstvo u nogometu: Bihaćka kompanija završava radove na stadionu u Kataru

Više od 100 radnika bihaćke kompanije VS-Trend trenutno privodi kraju radove na stadionu Al Bayt u gradu Al Khoru.
Na poziv čelnih ljudi katarskog grada Al Khora, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić posjetio je ovu katarsku lokalnu zajednicu s kojom će Grad Bihać, ukoliko Gradsko vijeće Bihać na narednoj sjednici usvoji odluku, sklopiti Sporazum o bratimljenju.
– U izgradnji stadiona učestvuje oko 100 radnika iz Bihaća i eto naš grad, putem naših građana biti će dio jedne velike svjetske manifestacije kakvo je svjetsko prvenstvo u nogometu. Posebno smo sretni što u ljudima Grada Al Khor imamo prijatelje i partnere s kojima možemo surađivati u oblasti turizma i privrede i uvjeren sam da ćemo nakon bratimljenja ostvariti još bolju saradnju između ova dva grada i to u oblasti privrede gdje očekujemo investicije iz Katara – kazao je gradonačelnik Fazlić.

190712_Al Bayt Stadium Aerials

Zajedno sa gradonačelnikom Fazlićem u posjeti Al Khoru boravi i delegacija firme VS Trend na čelu sa Sabahudinom Blaževićem i Amirom Avdićem.
Podsjetimo, radi se o stadionu vrijednom 770 miliona eura čiji je kapacitet 60.000 sjedećih mjesta, a koji se gradi za potrebe Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru 2020. godine.
Kompanija obavlja kompletne radove na ventilaciji, instalacijama i protoku vode na stadionu.

Leave a comment