Skip to content Skip to footer

Sutra počinje 9. Sarajevski Pro Am golf turnir

Na VF golf terenima u prelijepom ambijentu Golf klub restorana danas je održana press konferencija za novinare povodom početka 9. Pro Am golf turnira. Novinarima se se obratili Dejan Šaran profesionalni igrač i trener golfa u Bosni i Hercegovini, te Asim Omanić potpresjednik golf saveza BiH. Organizator ovog turnira zajedno sa golf savezom je i profesionalna golf asocijacija.

-Ono što očekujemo jeste lijepo vrijeme i raspoložene igrače. Turnir je zaista organizovan na vrhunskom nivou, a ukoliko uzmemo u obzir visinu nagradnog fonda kojim raspolažemo s pravom možemo reći da ovaj turnir posjećuju naši prijatelji i istinski ljubitelji ovog sporta. Želim da iskoristim priliku da se zahvalim svim prijateljima  i sponzorima bez kojih ne bi bili ovo što jesmo danas, najveći golf turnir u regiji – rekao je Dejan Šaran, direktor Pro AM udruženja, te profesionalni trener i igrač golfa.

-Mi se već pripremamo za deseti jubilarni Pro Am turnir, koji će na neki način biti kruna i pečat rada. Kao potpresjednik Golf Saveza BiH zaista mogu reći da je doprinos ovog turnira za rast i razvoj kulture igranja golfa u Bosni i Hercegovini neizmjerno velik.  Kada je 9. Pro Am turnir u pitanju očekujem da ćemo svi skupa moći gledati kvalitetan golf. Ono što nas čini  ponosnim jeste činjenica da svi učesnici bilo da se radi o profesionalnim  ili amaterskim igračima su prvo prijatelji, a nakon toga takmičari – rekao je Asim Omanić, podpresjednik Golf Saveza Bosne i Hercegovine.

Na kraju jedna napomena od strane organizatora, 9. Sarajevski Pro Am turnir počinje sutra u 08:00 sati, a igra se dva dana. Pozivamo sve zainteresirane da nas posjete na sarajevskom golf terenu  da gledaju najbolje profesionalne, ali i amaterske golfere iz Turske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Ulaz je besplatan, ali gledaoci moraju da znaju da je na golf terenima najvažnija sigurnost odnosno bezbjednost kako učesnika tako i gledalaca.

Leave a comment

0/100