Skip to content Skip to footer

Sprema za svjetsko takmičenje u Kini: Amina Hasanbegović, nova Miss turizma BiH

Buduća studentica pedagogije, Sarajka Amina Hasanbegović nova je Miss turizma Bosne i Hercegovine i ona će od 19. septembra do 10. oktobra predstavljati BiH na svjetskom takmičenju u Kini. Ovu odluku donijela je Bogdana Trifković, vlasnica licence i nekadašnja Miss Earth BiH.

Amina je dobro poznato lice ljubiteljima mode u Bosni i Hercegovini, a već je na nekoliko takmičenja ljepote, prije Miss turizma, imala zapažena učešća. Prošle godine je na takmičenju Miss Earth BiH osvojila titulu prve pratilje.

U februaru se na takmičenju Miss Balkana, koje je održano u Banjoj Luci, u jakoj konkurenciji ljepotica iz Bugarske, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine okitila lentom druge pratilje.

Iako ima zgusnut kalendar obaveza kako zbog priprema za Kinu, tako i snimanja spotova, našla je vremena da napravimo seriju fotografija za magazin Visit B&H. Njena ljepota sljubila se s prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine, na Vrelu Bosne i Rimskom mostu.

– Drago mi je da sam ponijela glavnu titulu i da idem na jedno veliko svjetsko takmičenje ljepote. Beskrajno sam sretna – govori Amina Hasanbegović.

Svjesna je snage medija i koliko oni znače mladoj osobi koja, poput nje, kroči u svijet show businessa.

– Već sada me ljudi prepoznaju na ulici. Iako sam dosta mlada, u svijetu modelinga sam napravila mnogo za kratko vrijeme – kaže Miss turizma BiH koja je nakon završenog školovanja u Trećoj gimnaziji upisala pedagogiju na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

Amina Hasanbegović je već radila kampanju i za Sarajevski kiseljak, a zaštitno je lice kompanije LC Waikiki BiH.

Leave a comment