Skip to content Skip to footer

Sarajevo: Promovirani MUST HAVE brendovi za 2023. godinu

U sarajevskom Mercator Centru održana je prezentacija projekta MUST HAVE kao i dodjela priznanja za proizvode i brendove koji su obavezan asortiman na policama trgovačkih lanaca i domaćinstava u 2023. godini.

Prateći lansiranja novih proizvoda, ali i aktivacije na već etabliranim brendovima, InStore magazine približava novitete i trendove bh. tržištu. Stoga se prije šest godina javila ideja, za realizacijom jednog ovakvog projekta, koji donosi niz benefita, svim učesnicima FMCG industrije na našem tržištu.

-Već tradicionalno na kraju godine promoviramo brendove, koji se u narednoj godini trebaju naći na policama trgovačkih lanaca i koji su se kao takvi odvojili od konkurencije, prije svega kvalitetom. Od ove godine projekat je proširen i prema krajnjim potrošačima, kojim je omogućeno da u većim prodajnim objektima naših trgovaca-partnera, na jednoj polici donesu lakšu odluku o pametnoj kupovini i da ih ta ista kupovina učini sretnima – kazao je Rešid Muratović, glavni i odgovorni urednik InStore magazina.

Predstavnicima brendova i kompanija koji su ove godine ponijeli titulu MUST HAVE brendova, riječima dobrodošlice obratio se i Nihad Imširović, predsjednik Uprave kompanija Konzum BH i Mercator BH, te izrazio zadovoljstvo što je Mercator Ložionička domaćin ovoga, za retail industriju u BiH, veoma važnog događaja.

Promovirani brendovi su oni koji oblikuju tržište, donose novitete, prate trendove, a samim tim uspješno posluju, jer su pronašli put do potrošača, a stečeni imidž nastoje zadržati i dodatno graditi, učestvujući u ovakvim projektima.

-Čast nam je da i ove godine učestvujemo u projektu MUST HAVE BRANDS, da možemo ispričati svoju priču i pokazati svoju snagu koju posjedujemo na tržištu, jer je Perutnina Ptuj lider u kategoriji mesnih prerađevina sa brendom Poli – izjavila je Elma Ganić, vođa marketinga u kompaniji Perutnina Ptuj.

Proizvođači nastoje pored izuzetnog kvaliteta, ponuditi i stalne inovacija u asortimanskom dijelu, kako bi zadržali lojalne kupce, ali osvojili i nove.

-Već godinama ponosno podržavamo projekat MUST HAVE i svjesni smo da je naša uloga podržati potrošače, ponuditi im najkvalitetnije proizvode na tržištu i biti tu za njihove potrebe, te im omogućiti da u određenom trenutku kupe i konzumiraju baš ono što žele – navela je Liljana Vasić, regionalna menadžerica kompanije Bambi za Bosni i Hercegovini i Crnu Goru.

MUST HAVE brendovi za 2023. su Leda voda, Dolcela muffins, Eurocompany Perfect Day, Štark Kremasta bananica, La Bomba krem namaz, XL Energy Drink, Pfanner, Mak Zara, Basso, Somersby, Tuborg, Vegeta, Plantago čajevi, Grand Gold kafa, Najlepše želje čokolade, Premi, wellness keks, Hell Energy Drink, Nutrino Lab, Meggle Cream soup, Milka čokolade, 7Days Croissants, Poli, Bic brijači, Jana prirodna mineralna voda, MI99 Natura Jogurt 2,8% m.m., MI99 Natura Trajno mlijeko 2,8% m.m., Ornel omekšivači, Vivia, Neoplanta mesni doručak, Bonito začini, Vitaminka, Bonito čajevi, Hercegovina Produkt, Shell Lubricants, AENO, Nelt d.o.o., Orbico d.o.o., NLB Banka i Vienna osiguranje VIG.