Putuj #387 i pomozi bh. turizmu: Promovirajmo zajedno ljepote BiH

S obzirom na trenutno stanje i uslove koje građani BiH moraju proći da bi putovali van granica Bosne i Hercegovine, kompanija Atlantbh osmislila je na društvenim mrežama izazov #putuj387, u kojem pozivaju Bosance i Hercegovce da uživaju u ljepotama domovine.

– Bh. turizam ima toliko toga za ponuditi, i svjesni smo da su mnoge sjajne destinacije nažalost nepoznate široj javnosti. Svako zna za Baščaršiju, Stari most, i slično, ali neke druge destinacije nepravedno su zaboravljene. Imajući ovo u vidu, kreirali smo naš hashtag challenge – #putuj387, kako bismo svi zajedno više obratili pažnju i na ostale prelijepe destinacije u Bosni i Hercegovini – kazao nam je Kenan Kurdić iz Atlantbh.

Svi oni koji su se odlučili biti dio izazova na društvenim mrežama su dijelili sliku s omiljene destinacije iz BiH, pravu ili fotošopiranu, uz hashtag #putuj387, i tako pozivali druge da isto naprave.

– Izazov smo i napravili da što više ljudi vidi sve ljepote koje Bosna i Hercegovina ima. Imamo jako puno objavljenih fotografija na hashtag #putuj387 i taj broj iz sata u sat samo raste. Pored naših kolega iz IT industrije, izazovu su se odazvali i ambasadori Velike Britanije i Švedske u našoj zemlji, njihove ekselencije Matt Field i Johanna Strömquist, a nominovano je još nekoliko kompanija i javnih ličnosti na čije odgovore nestrpljivo čekamo. Među njima prvi se odazvao reprezentativac Edin Džeko – ističe Kurdić.

Poziva sve Bosance i Hercegovce da se uključe u izazov, kako bi pomogli bh.turizmu da postane još popularniji, jer kako kaže “iako smo mala zemlja, itekako imamo šta ponuditi”.

– Kroz postove smo otkrili neke nove destinacije za koje i sami nismo znali da se nalaze u Bosni i Hercegovini. Ono što nas posebno raduje jeste činjenica da je naš izazov na neki način ujedinio Bosnu i Hercegovinu, jer bez obzira iz kojeg dijela dolazite, sigurno u komšiluku imate nešto što je vrijedno pažnje i obilaženja, i ponosni smo što nam fotografije pristižu i iz Sarajeva, Banja Luke, Mostara i gotovo svih drugih gradova Bosne i Hercegovine – dodao je Kurdić.

Komentari