Pripreme za zimsku sezonu: Jahorina ima najbolje ski staze u regionu

Olimpijska planina Jahorina već nekoliko godina postavlja visoke standarde u zimskom, ali i ljetnom turizmu. Regionalno najpopularnije skijalište svake godine posjetitelje iznenadi novim sadržajima a, kako kažu iz Olimpijskog centra Jahorina, ove godine posebno su ponosni na ulaganja ljetne sadržaje koji su povećali broj posjeta.

-Prema posljednjem presjeku, ovog ljeta smo ostvarili više od 65.000 vožnji, što je povećanje za više od pet puta u odnosu na prethodnu godinu koja je bila najuspješnija po svim parametrima. Posebno sam ponosan na ulaganje u nove ljetne sadržaje – Tower, Loopster, Skydive koji se mogu vidjeti jedino na Jahorini, zatim pedaline i lopte za hodanje po vodi. Naš planinski Bob već je najpopularnija adrenalinska atrakcija, a posjetioci svakako uživaju u ljetnjem sankanju na gumama, vožnjama xRaycerom, biciklima i dugim šetnjam označenim planinskim stazama – kaže Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina, za magazin Visit BiH.

Noćno skijanje

Kada je prije tri godine sa svojim timom preuzeo upravljanje OC Jahorina, ljetna sezona gotovo da nije ni postojala i mnogima su njihovi planovi izgledali neralno.

-Mnogo toga smo uradili i plan nam je da ulažemo više, jer to daje odlične rezultate. Važno je da ljudi rade, da su zaposleni i da imaju perspektivu, a svojim radom i pametnim ulaganjem im to pružamo. Ono što nam je najvažnije je da nismo otpustili niti jednog radnika u ovom periodu pandemije koronavirusa i što su svi uredno primali plate – kaže Ljevnaić.

Pred nama je zimska sezona, a vrijedni tim OC Jahorina uveliko se priprema. Ljevnaić kaže da su im prioriteti skijaške staze koje su doveli do savršenstva. Sigurni su da će skijaši ove zime uživati više nego ikada skijajući na idealno pripremljenim stazama, a skijanje će biti moguće i na minimalnim količinama snijega.

-Pored već osvjetljene kompletne staze Poljice, ove zimske sezone na bit će dostupna još jedna dodatna osvijetljena staza za noćno skijanje. Skijašima će na raspolaganju za noćno skijanje ove zime biti četiri kilometra staza osvjetljenih po FIS standardima. Izgradili smo i jednu potpuno novu stazu dužine 1.000 metara i sada Jahorina raspolaže sa ukupno 46 kilometara staza za alpsko skijanje – ističe direktor OC Jahorina.

Olimpijski bar

Olimpijski bar će, prema njegovim riječima, ove zime posjetiocima otvoriti vrata s proširenim kapacitetom, ali i novim menijem. Prema zahtjevima skijaša otvaraju i dodatna prodajna mjesta kojih će sada na Poljicama biti duplo više.

Na Jahorini je nedavno obnovljen regionalni put na dionici Bistrica-Podgrab, a u toku su radovi na izgradnji novog puta prema Jahorini koji će u toku zimske sezone smanjiti gužve i dodatno olakšati prilaz planini.

Novitet za ovu zimu će biti i uređeniji ski vrtići i poligoni za početnike s dodatnim pokretnim trakama, potom osvijetljena šetačka staza koja vodi do vrha planine, ali i nove kategorije ski karata s uključenim i noćnim skijanjem.

-Pripremamo i projekte osnježavanja sedam kilometara novih ski staza, ali i izgradnju šestosjeda na lokaciji Rajska dolina. Zadržali smo našu politiku poslovanja i najbolji odnos cijene i kvaliteta. Iako smo mnogo uložili u uređenje ski staza, cijena karata će ostati na istom nivou kao i prošle godine. U toku sezone ćemo imati više promo perioda s popustima na ski karte do čak 50 posto. Plan je da u prvoj sedmici decembra zvanično otvorimo zimsku sezonu kada će biti i specijalni popust na ski karte, a čim se steknu uslovi u planu je da pustimo skijalište u rad – poručuje Ljevnaić.

Već sada vlada veliko interesovanje za ski karte i zimovanje na Jahorini, a potpisali su i ugovore s najvećim agencijama SKIFUN i SKI BUS koji će u organizovanim grupama dovoditi veliki broj gostiju na Jahorinu.

PROMO PONUDA

U OC Jahorina pripremili su i posebne ponude za termine otvaranja nove ski sezone na Jahorini (od 3. do 6. i od 10. do 13. decembra). Ukoliko se odlučite samo za skijanje, cijena trodnevne ski karte za korištenje u navedenim datumima iznosi 60 KM, odnosno 30,75 eura.

Promo ponuda broj 1. uključuje trodnevnu ski kartu, tri časa ubrzanog UPS kursa s opremom  i gratis pizzu u Olimpijskom baru po cijeni od 220 KM, odnosno 112.50 eura. Redovna cijena ovog paketa iznosi 407 KM.

Promo ponuda broj 2. uključuje trodnevnu ski kartu, tri časa redovnog kursa skijanja i gratis pizzu u Olimpijskom baru po cijeni od 175 KM, odnosno 89.50 eura. Redovna cijena ovog paketa iznosi 287 KM.

COVID-19

U OC Jahorina rad sve kako bi mjere sigurnosti podigli na najveći nivo. Pripremili su niz mjera koje će osigurati najsigurnije uslove za skijanje i boravak na planini. Da bi smanjili međuljudske kontakte, ubrzali i automatizovali proces i kanale prodaje, već sada savjetuju korištenje elektronskog plaćanja i online kupovine karata, pa su osmilili i user friendly web shop. Pored već poznatog „Hospitality is part of skiing“, i „Jahorina cares“ je slogan koji će koristiti ove zime i time potvrđuju apsolutnu posvećenost osiguranju da skijanje bude moguće pod najsigurnijim uslovima. Korona garancije dobijat će svi gosti, a ako dođe do zatvaranja granica ili se osoba razboli bit će moguć povrat novca.

SKI ŠKOLA

Za ovu sezonu smo pripremili i nove metede obuke u našoj ski školi Olimpijski centar Jahorina, radi se o ubrzanim UPS kursevima i takvu vrstu usluge će pružati samo naša ski škola na cijeloj planini. Radi se o sljedećim metodama:

Express kurs – posebne cijene na broj učesnika – Program ubrzane edukacije tokom vikenda ili produženog vikenda po 4 do 5 sati dnevno u malim grupama 3 do 5 godina polaznika uz korišćenje UPS metoda. Namjenjen za goste koji dolaze na kratak vremenski period i gostima iz okolnih urbanih centara.

Ekspert kurs – namjenjen odličnim skijašima rekreativcima u cilju vrhunskog usavršavanja tehnike i znanja skijanja/bordanja po svim vrstama snježnih podloga.

Komentari