Skip to content Skip to footer

Poveznica istočnog i zapadnog tranzita: Banja Luka dobila kružni tok vrijedan 370.000 KM

U okviru investicionog ciklusa “Banja Luka se gradi”, danas je pušten u saobraćaj novi kružni tok kod Policijske uprave, na ukrštanju ulica Isaije Mitrovića, Kozarske i Solunske. Ovo je već deseta kružna raskrnica, koja je izgrađena u posljednje tri godine.
-Novi kružni tok jedna je od ključnih saobraćajnih tačaka u gradu, pošto predstavlja poveznicu istočnog i zapadnog tranzita – izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić, tokom današnjeg obilaska nove raskrsnice.
On je dodao da je, osim toga što je izgrađena u obliku elipse, ova raskrsnica specifična i po tome što predstavlja ukrštanje četiri saobraćajnice i dva priključka za stambene zgrade.

Kako je najavljeno, iduća kružna raskrsnica bit će izgrađena na ukrštanju kod “Lesnine” u zajedničkom projektu sa preduzećem “Putevi RS”, pošto se radi o magistralnom pravcu.
Po početku radova kod “Lesnine”, bit će potpisan sporazum sa “Putevima RS” i o izgradnji ulice Ivana Gorana Kovačića, koja također predstavlja vezu dvaju tranzita. Bit će izgrađena saobraćajnica u punom profilu, sa četiri trake, pješačkim i, ukoliko bude prostornih mogućnosti, biciklističkim stazama – istakao je Sandić.
U izgradnju kružnog toka kod Policiske uprave uloženo je 370.000 KM, a radove je izvelo preduzeće „Kozaraputevi“.

Leave a comment