Skip to content Skip to footer

Ponovo će vas oduševiti: Sestre iz Srebrenice promovišu ljepote jezera Perućac

Sestre Ćamka, Kadira, Fatima i Dženeta Bektić iz sela Jasenovo kod Srebrenice početkom ove godine, privukle su veliku pažnju u BiH, ali i regiji.

Fotografije na kojima sestre ponosno jašu konje po prelijepim sniježnim predjelima tada su se proširile brzinom svjetlosti društvenim mrežama i medijima.

Nakon zimskih, napravljene su i proljetne fotografije sestara na konjima, a fotograf Dario Matić napravio je i ljetne fotografije djevojaka na prelijepim predjelima kod jezera Perućac.

– Neumorne sestre su oko 20 kilometara jahale sa svojim konjima do prelijepog mjesta Perućac, odradile fotografisanje i isto toliko kilometara prešle kako bi se vratile kući. Kao autoru ovih fotografija, ove su mi možda i najdraže, jer sam upoznao dodatni teritorij naše domovine, prelijepo mjesto kanjona i jezera Perućac. Mjesto koje je, ne znam iz kojih razloga, totalno zapostavljeno od turističkih zajednica i promocije ljepota BiH, stoga toplo preporučujem da svi koji mogu da posjete ovo mjesto i upoznaju našu lijepu zemlju. Ma šta god oni radili, oni gore na vlasti ipak ljepotu ove zemlje nam ne mogu urušiti i uprljati – napisao je fotograf Dario Matić na svom Facebook profilu.

Leave a comment