Plivsko jezero, kraljevski hotel na kraljevskom jezeru

Kristalno čista voda smaragdno zelene boje i prekrasan prirodni ambijent specifičnosti su kojima se može pohvaliti jedno od najljepših bh. jezera – Veliko Plivsko jezero. U takvom okruženju, na samoj obali jezera, nalazi se i hotel Plivsko jezero.

Okružen zelenilom i jezerom, hotel Plivsko jezero savršeno se uklopio u ambijent, a vjerujemo da se savršeno uklapa i u ideju vašeg savršenog odmora. Jer, hotel sadrži sve ono što vam treba za višednevni užitak, odmor, zabavu…

Gastronomska ponuda

-Hotel raspolaže s 34 sobe koje su raspoređene u dvokrevetne, trokrevetne, porodične i superior sobe. Potpuno renovirane, moderne sobe i apartmani su ogledalo prirode koja ih okružuje. Bilo da dolazite na odmor ili poslovno, posebno dizajnirane sobe pružaju sve što je potrebno za odmor i relaksaciju, a naše osoblje će se pobrinuti da vam smještaj bude još komforniji. U hotelu Plivsko jezero možete uživati već od 52 KM po osobi, a ponuda uključuje noćenje i doručak – kažu u ovom hotelu.

U hotelu Plivsko jezero se posebno ističu odlična gastronomska ponuda, moderno uređen restoran koji ima stotinu mjesta u unutrašnjem dijelu, te prelijepa bašta na samoj obali jezera sa 200 mjesta.

Hotel je idealan za cijelu porodicu, a sadržaji koje vam nude u potpunosti će vam osigurati nezaboravan odmor, ali i odličan provod. Hotel Plivsko jezero posjeduje svoju flotu vozila. Električne pedaline za četiri osobe ili električni čamci za šest ili 12 osoba idealni su istraživanje smaragdnog jezera, a vašu vožnju upotpunit će susreti s labudovima, patkama…

Vožnja tandem biciklima je neizbiježan vid zabave za porodicu ili jedinstven način da uživate u prekrasnim pejzažima koji vas dočekuju. Vožnja tandem biciklima uz jezero do poznatih srednjovjekovnih mlinčića, posebno u sumrak kada se posljednje zrake sunca prelamaju na Velikom jezeru, nešto je što zaista morate doživjeti.

Ništa ne brinite, brojni su sadržaji i za djecu. Dječiji park hotela Plivsko jezero pruža zabavu i vrtoglavu igru u Zorb loptama i adrenalinsko uzbuđenje na jedinstvenim bungee trampolinama.

Obilazak Jajca

Ako ste zaljubljenik u historiju naše zemlje, onda je kraljevski grad Jajce idealna destinacija za vas. Pet kilometara od hotela Plivsko jezero udaljen je grad muzej, prijestolnica bosanskih kraljeva.

Kada ste već u Jajcu, obavezno posjetite hram boga Mitre, jajačku tvrđavu u kojoj je stolovao posljednji bosanski kralj Stjepan Tomašević, katakombe, Plivski vodopad – jedinstveni dar prirode i glavnu turističku atrakciju, muzej AVNOJ-a i brojne druge turističke atrakcije izuzetne kulturne i historijske vrijednosti. Sve u svemu, hotel Plivsko jezero idealan je izbor, a odmor i zabava su zagarantirani.

Komentari