Skip to content Skip to footer

Planinarsko društvo “Skakavac”: U subotu memorijalno okupljanje za Adnana Ćatića-Ćatu

Planinarsko društvo “Skakavac”, kroz svoju sekciju za sportsko penjanje “Adnan Ćatić-Ćata”, obilježit će 6. godišnicu pogibije Adnana Ćatića-Ćate.

Obilježavanje godišnjice bit će održano u subotu, 26. maja, na popularnom sarajevskom šetalištu Dariva, s početkom u 11 sati.

Adnan Ćatić-Ćata je pripadao prvoj generaciji sportskih penjača u Bosni i Hercegovini. Bio je i prvi predstavnik Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu u sportskom penjanju.

Sportskim penjanjem profesionalno se bavio od 2003. godine pa sve do svoje smrti. Bio je vrstan takmičar u sportskom penjanju, instruktor, organizator brojnih manifestacija, zaljubljenik u prirodu i adrenalinske aktivnosti.

Svojim radom i zalaganjem dao je nemjerljiv doprinos u promociji sportskog penjanja u Bosni i Hercegovini i šire.

-Kako bi zajednički odali počast i sačuvali sjećanje na legendu sportskog penjanja Bosne i Hercegovine i Sarajeva pozivamo Vas da nam se pridružite u subotu i prisustvujete obilježavanju 6. godišnjice pogibije Adnana Ćatića-Ćate. Obilježavanje godišnjice organizirat ćemo na način, kako bi Adnan najviše volio, kroz druženje, širenje pozitivnih vibracija, znanja i naravno penjanjem – poručili su organizatori.

Leave a comment