Skip to content Skip to footer

Otkrijte Bosnu i Hercegovinu kao novu top destinaciju za digitalne nomade

Od 21. do 28. jula, Bosna i Hercegovina će ugostiti prvi ikada Bosnia Nomad Fest, jedinstvenu konferenciju i festival posvećen digitalnim nomadima iz cijelog svijeta. Na prekrasnoj planini Bjelašnici ovaj događaj ima za cilj da Bosnu i Hercegovinu predstavi kao novu top destinaciju za digitalne nomade.

Digitalni nomadi rade online i putuju, obično kao samozaposleni, freelanceri ili radnici na daljinu (remote workers). Uglavnom su nezavisni od lokacije, nevjerovatno talentovani, snalažljivi i otvorenog uma. Ovo je globalni trend u usponu jer digitalni nomadizam nudi slobodu rada s bilo koje lokacije dok se istovremeno doživljavaju različite kulture i okruženja. Mi u Nomad Trailu fokusiramo se na izgradnju temelja za projekte s društvenim uticajem na lokalnom nivou.

Bosnia Nomad Fest nudi bogat program koji uključuje radionice, predavanja i diskusije s međunarodnim stručnjacima, pokrivajući teme od održivog putovanja do lokalnog uticaja putnika i poslovnih prilika za digitalne nomade. Učesnici će imati priliku da se umreže, dijele iskustva i istraže ljepote Bosne i Hercegovine kroz razne aktivnosti i izlete.

Danijela Maletić, jedna od organizatorka i istaknuta preduzetnica, izjavila je: “Bosnia Nomad Fest je izvanredna prilika da se Bosna i Hercegovina stavi na mapu kao atraktivna destinacija za digitalne nomade. Naši govornici će donijeti neprocjenjivu vrijednost i inspiraciju učesnicima”.

Virginia Scapinelli, takođe organizatorka: “Uzbuđeni smo što donosimo nomadsku zajednicu u Bosnu, otkrivajući skrivene dragulje i prihvatajući neočekivane prilike kroz naše partnerstvo sa Bjelašnicom! Jedva čekamo da uronimo u lokalnu atmosferu, doživimo vaše autentične tradicije, toplu gostoljubivost i stvorimo nove istinske veze”.

Program festivala uključuje:

  • Radionice i predavanja: Pokrivajući teme poput održivog putovanja, digitalne tehnologije, marketinga i razvoja poslovanja.
  • Startup pitching nadmetanje: Sa stručnjacima koji će dijeliti svoja iskustva i savjete o tome kako najbolje iskoristiti mogućnosti koje nude digitalni nomadi.
  • Networking aktivnosti: Omogućujući sudionicima da se povežu i surađuju s drugim nomadima i lokalnim poduzetnicima.
  • Izleti i aktivnosti na otvorenom: Istražujući prirodne ljepote i kulturne znamenitosti Bosne i Hercegovine.

Bosnia Nomad Fest je otvoren za sve digitalne nomade, preduzetnike, freelancere i sve one zainteresovane za istraživanje novih načina rada i života. Ovaj događaj pruža jedinstvenu priliku da se povežete s globalnom zajednicom i otkrijete sve što Bosna i Hercegovina može ponuditi.

Za više informacija o Bosnia Nomad Festu, uključujući registraciju i kompletan program, posjetite web stranicu www.nomad-trail.com  ili kontaktirajte putem emaila na [email protected]