Olimpijski muzej Sarajevo otvara se 8. oktobra

Ceremonija otvaranja Olimpijskog muzeja u Sarajevu predviđena je za 8. oktobar i sve završne pripreme privedene su kraju. Gradonačelnik Abdulah Skaka tim povodom s javnošću je podijelio zadovoljstvo što će Olimpijski muzej ponovo otvoriti svoja vrata.

-Iako je bio uništen i zapaljen tokom agresije na BiH, zahvaljujući borcima Armije BiH i građanima Sarajeva, Muzej će ponovo biti dio naše kulture – naveo je Skaka.

Dodao je kako čin otvarenja Muzeja poklanjamo nama, Evropi i svijetu.

-Sarajevo je grad primjer mnogim metropolama, pogotovo u ovim teškim danima kada se cijeli svijet suočava sa opakim virusom. Bit će to poruka koja ujedinjuje ljude, čuva vrijednosti, a kreira budućnost – navodi se u poruci Skake.

Navedeno je kako će se 8. oktobra, Sarajevom vijoriti zastave zemalja učesnica na olimpijskim događajima kojima smo bili domaćini.

-Olimpijada 1984. i EYOF 2019., ispisali su stranice koje ćemo u Olimpijskom muzeju dijeliti sa svima, ali ostaviti prostor i za nove uspjehe. Ovo će biti kuća, posebno namijenjena djeci i omladini! Kada sam bio dijete Muzej je gorio, a sada naša djeca trebaju živjeti u boljem svijetu za koji smo mi odgovorni. Zato, ja vjerujem u njihove uspjehe i snove. Svako dijete može promjeniti svijet – dodao je Skaka.

Komentari