Skip to content Skip to footer

„Odvažne i hrabre“ ove godine još odvažnije

Bingo group već osam godina implementira aktivnosti s ciljem pružanja podrške ženama, a posljednje tri godine fokus je na stvaranju povoljnijeg okruženja u području ženskog poduzetništva. Inicijativa „Odvažne i hrabre, to ste vi!“ obilježit će i mart 2023. godine. Prošlogodišnji fond je bio 19.000 KM, a ove godine je bogatiji i iznosi 30.000 KM za potencijalne korisnice grantova, a posebna novina koja se uvodi je mentorska podrška investicijske fondacije „Impakt“.

-Investicijska fondacija Impakt pored  pružanja podrške poduzetnicima i poduzetnicama u pokretanju i širenju njihovih poslovnih poduhvata, intenzivno radi i na osvještavanju korporativnog sektora da ulaganje u lokalni ekonomski razvoj mora biti dio društveno odgovornog poslovanja. Kompanija Bingo to uspješno radi već godinama i izuzetna nam je čast što ćemo svojim stručnim znanjem i iskustvom doprinijeti ovome projektu. U proteklim godinama Investicijska fondacija Impakt podržala je poslovne poduhvate 150 poduzetnica, a u okviru projekta „Odvažne i hrabre, to ste vi!“  16 poduzetnica će pohađati našu poduzetničku akademiju, a sedam njih će dobiti stručnu i mentorsku podršku za razvoj i unapređenje njihovih poslovnih poduhvata“- izjavio je Senajid Đozo, Izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt.

Cilj projekta „Odvažne i hrabre, to ste vi!“ 2023. godine je pružiti podršku ženama poduzetnicama koje su u prvoj fazi pokretanja biznisa. Na ovaj način žene postaju samostalne, finansijski stabilne, a sa druge strane doprinose bosanskohercegovačkoj privredi.

-Aktivnosti koje su podrška ženskom preduzetništvu ključne su za osnaživanje društva u mnogim njegovim segmentima. Kao kompanija čija se organizaciona kultura temelji na brizi o ljudima i ličnoj odgovornosti pojedinca, promovišemo i podstičemo ove vrijednosti i u zajednicama u kojima poslujemo. Veliko nam je zadovoljstvo što zajedno sa kompanijom Bingo stvaramo društvo jednakih mogućnosti, i što će znanja, kreativnost i upornost ovih žena biti inspiracija i ohrabrenje narednim generacijama – izjavila je Biljana Lackanović, asistent Izvršnog direktora kompanije Nelt.

Sve zainteresovane poduzetnice koje su nedavno pokrenule vlastiti biznis (registracija ne prije 1.12.2022.) ili ga žele pokrenuti (najkasnije do 1.8.2023.), mogu se registrovati za učešće u ovom projektu, a ukoliko budu izabrane, imat će osigurana sredstva za podršku kroz: repromaterijal, opremu, mašine ili alate. U obzir dolaze biznisi registrovani kao obrt ili kao d.o.o. Međutim, projektom nije planirano sufinansiranje troškova poput plate, električne energije, komunalnih usluga , troškova telefona i slično.

-Sretni smo što su značaj ovog projekta prepoznali naši partneri i prijatelji, Oaza, Nutrino Lab, Golden Rose, Libresse, Dita, Alma Ras, Kraš, Bambi, Milka, Pfanner, Somat, Swisslion, Meggle i Lactalis, ali i naši kupci koji kupovinom artikala ovih brandova koji su posebno označeni na našim policama, podržavaju projekat i doprinose razvoju ženskog poduzetništva u BiH.  Ove godine dodijelit ćemo sedam grantova i to po jedan grant od 8.000 KM i od 5.000 KM, dva granta u iznosu od 4.000 KM i tri u vrijednosti od 3.000 KM.  Apliciranje na grant sredstva je jednostavno i ohrabrujemo sve žene koje imaju ideju za pokretanje biznisa da se prijave. Poziv je otvoren do 6. marta. Stručnjaci iz Investicijske fondacije Impakt pomoći će im da kroz poduzetničku akademiju detaljno razrade plan – izjavila je Amina Čeliković iz marketing sektora kompanije Bingo.

Nakon odluke stručnog žirija, najbolji projekti će biti predstavljeni i na online kanalima Bingo kompanije, kako bi javnost mogla dati svoje mišljenje i pomoći u konačnom odlučivanju. Online glasanje će biti moguće od 8.3. do 19.3.2023.

Za više informacija o pravilima i samom projektu „Odvažne i hrabre, to ste vi!“ 2023. godine posjetite https://www.bingotuzla.ba/2023/02/20/projekatodvazneihrabre/