Skip to content Skip to footer

NLB Banka Sarajevo drugi najpoželjniji poslodavac u finansijskom sektoru i u top deset poslodavaca u BiH

Na svečanoj dodjeli piznanja za „Najpoželjnijeg poslodavca u BiH“ koji organizuje kompanija Kolektiv d.o.o. i Posao.ba, NLB Banka d.d. Sarajevo zauzela je drugo mjesto u Finansijskom sektoru. Osim toga, NLB Banka se našla i u kategoriji  top deset poslodavaca među  400 kompanija učesnica u Bosni i Hercegovini.

-Velika mi je čast i zadovoljstvo što smo dobili ova prestižna priznanja. Smatramo da su zadovoljni zaposlenici ključ uspjeha svake kompanije i samim time mnogo pažnje posvećujemo ličnom i profesionalnom razvoju svih naših zaposlenika. Njegujemo međuljudske odnose u banci,  te se trudimo da smo spremni za sve što dolazi kako bi našim klijentima osigurali najbolju uslugu. Drago mi je da su i oni sami to prepoznali i ovim putem se želim zahvaliti svima koji su glasali za nas. Biti u top deset poslodavca među 400 kompanija je zaista veliki uspjeh za nas.Ovo priznanje pred nas stavlja nove izazove i upravo zbog toga ćemo dodatno ulagati u svoje zaposlenike, njegovati vrijednosti Banke i truditi se da našim klijentima osiguramo vrhunske usluge koji su im potrebni kako bismo im olakšali svakodnevnicu – izjavila je predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo, Lidija Žigić.

Među ispitanicima sa područja cijele BiH koji su učestvovali u ovom dvomjesečnom istraživanju, vodeći kriteriji u rangiranju kompanija su bili: pozitivno okruženje, dobar tretman zaposlenih, sigurnost zadržavanja posla, visok kvalitet proizvoda i usluga kompanije, prilike za stručno usavršavanje i napredovanje, visina plate te druge beneficije.

Leave a comment