Skip to content Skip to footer

Njemački biciklista Pierre Bischoff oduševljen Sarajevom

Njemački biciklista Pierre Bischoff, koji je u sklopu evropske Sinalco turneje stigao u Bosnu i Hercegovinu 19. maja, kazao je da nije umoran, iako je do sada biciklom prešao više od 1.500 kilometara.

-Prija mi dan za odmor u Sarajevu. Naspavao sam se i uživao u razgledanju grada. Žičara me podsjetila na moj rodni grad, Wuppertal, jer i mi imamo jednu takvu. Probao sam i ćevape, odlični su – kazao je 33-godišnji Bischoff, koji u danima turneje jede između deset i 15 hiljada kalorija na dan.

On je 13. maja ove godine iz njemačkog grada Duisburga krenuo na desetodnevnu Sinalco turneju, u sklopu koje će preći više od 3.000 kilometara. Biciklom, kako kaže, bez problema dostiže i brzinu od 80 kilometara na sat, dok mu je prosječna brzina 40 kilometara na sat.

-Do sada je sve prošlo kako treba. Nisam se razbolio i to je veoma bitno, jer nas je prvih dana na putu pratila kiša. Vrijeme se popravlja i nadam se da će tako ostati do kraja – naveo je Bischoff, dodajući da mu je do sada najteža dionica bila ona preko Alpa i Austrije.

Konačni cilj Sinalco turneje je grad Thessaloniki u Grčkoj. Osim BiH i Sarajeva, on je već posjetio Sinalco fabrike/punionice u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, te Srbiji, a očekuje ga posjeta Kosovu, te Makedoniji.

Bishoff je u Sarajevu posjetio i Sinalco fabriku/punionicu, upoznajući se sa proizvodnjom proizvoda poznatih širom svijeta.

Na konferenciji održanoj 21. maja medijima se obratio i Ismet Tica, direktor proizvodnje Sinalca Bosne i Hercegovine, koji je kazao da ova kompanija promoviše sport, te potiče na zdrav način života, te da ne čudi i što je Sinalco International Brends sponzorisao Bischoffovu turneju.

Bischoff se biciklizmom počeo baviti 2004. godine, od kada je učestvovao u mnogim utrkama na velikim udaljenostima. Između ostalih, Bišofa krase medalje prvog mjesta u svjetskoj utrci „Race Across America“, te trećeg mjesta u jednoj od najpoznatijih utrka „Race across the Alps”. Bišof i ove godine planira učestvovati u utrci „Trans-Siberian Extreme” dugoj više od 9.000 kilometara.

Leave a comment

0/100