Skip to content Skip to footer

Mostar: Hotel Marriott uskoro otvara svoja vrata

Mostar svake godine privlači veliki broj turista iz zemlje i svijeta zbog svojih turističkih atrakcija, prvenstveno Starog mosta. Trenutni smještajni kapaciteti nalaze se pod pritiskom i nužna je gradnja novih hotela, hostela, pansiona kako bi primili sve veći broj turista. Izgradnja hotela Marriott Mostar, poznatog svjetskog lanca hotela na mjestu nekadašnjeg simbola grada, hotela Ruža, ušla je u završnu fazu i s nestrpljenjem se očekuje otvaranje.

Rukovodilac gradnje hotela Esved Dugalić izjavio je da će se radovi u aprilu okončati i dovesti objekat do tehničkog prijema.

-Mi smo spremni u ovim uvjetima relativno lako i brzo završiti posao. U toku je unutrašnje uređenje, opremanje i namještaj, a naredne sedmice se prelazi na vanjsko uređenje. Privođenje kraju arhitektonskih finesa i čišćenje je ono što dolazi, nakon čega će biti spremno za tehnički prijem – kazao je Dugalić, dodavši da je ipak preostalo dosta posla budući da je u pitanju veliki projekat.

Na gradilištu radi oko 70 radnika, s tim da će se broj radnika, prema Dugalićevim riječima, povećavati i do 300. Informacije su to iz građevinskog ugla, no Dugalić ne može biti precizan kad je riječ o tome kada bi hotel mogao gostima otvoriti svoja vrata, jer ta procedura nije u njegovim rukama.

Početni izgled projekta je dorađen inovativnim detaljima, u skladu sa zahtjevima projektanta i lanca hotela Marriott. Hotel u Mostaru će biti s pet zvjezdica. Imat će 182 sobe i apartmane, sedam različitih restorana, tri različita bara, dvorane za sastanke, koncertnu dvoranu, bazen na vrhu hotela, spa centar, podzemnu garažu…, a sve to neposredno uz Stari most.

Građani Mostara, ali i cijele BiH će imati priliku organizirati u dvorani svadbene svečanosti, jer je i prije rata upravo “Ruža” bila prepoznatljiva po takvim organizacijama. Pojedini parovi, prema saznanjima, prolongiraju datume vjenčanja, jer sudbonosno “da” žele upravo da izgovore u ovom zdanju.

Hotel će po kvaliteti materijala i opreme, te sadržaju, kapacitetu, uslugama koje pruža, biti jedan od luksuznijih na Balkanu. Nekadašnje omiljeno mjesto Mostaraca, ponovo će okupljati sve generacije pod hercegovačkim nebom.

Leave a comment