Ljepote BiH: Uživajte na Buškom jezeru i Eco-selu Grabovica

S obzirom da je sezona godišnjih odmora već počela, a granice zemalja u kojima su građani BiH rado ljetovali zatvorene, mnogi će alternativu za morske plaže potražiti u Bosni i Hercegovini. S obzirom na prirodna bogatstva i ljepote kojima obiluje naša zemlja, to zaista neće biti teško.

Možete birati između brojnih planina, rijeka, šuma, jezera… Jedno od jezera koje podsjeća na more, a njegove plaže na najpoznatije svjetske destinacije je i Buško jezero. Akumulacijsko je to jezero koje se nalazi na nadmorskoj visini od 700 metara i ima površinu od 55,8 kilometara kvadratnih, dok je njegova dubina oko 17 metara.

Umjetno jezero

U ovim ljetnim mjesecima voda jezera je izrazito topla i ugodna za kupanje. Također, jezero je pogodno za gotovo sve sportove koji za svoju izvedbu trebaju vjetar. U ovom „raju na zemlji“ nalazi se i Eco-selo Grabovica koje nudi ekskluzivne apartmane, ali i jednu od najljepših pješčanih plaža Buškog jezera i Bosne i Hercegovine.

Pješčana plaža i kupalište Marinovac svojom prostranošću i plitkom razinom vode pri ulasku pruža mogućnost za mnoge zabavne igre u vodi. Kompleks Eco-selo Grabovica se nalazi 500 metara od jezera dok se plaža Marinovac nalazi pet kilometara od kompleksa. Plaža posjeduje pokretni bar gdje se služe pića, sladoledi, sendviči, mjesta za sjedenje prekrivena suncobranima…

Eco-selo Grabovica zaista je prelijepo i osim apartmana nudi cijeli niz sadržaja koji će ispuniti i uljepšati vaš boravak ovdje. Ljetna bašta se nalazi unutar Eco-sela, na malom umjetnom jezeru. Ljetna bašta ima više od 200 sjedećih mjesta raspoređenih oko jezerca i nalaze se u prirodnom okruženju između stabala. Od sadržaja u ljetnoj bašti nudimo uz veliki asortiman pića i koktela, sladoledi, kupovi, torte, kolači…

Tu je i restoran s više od 300 sjedećih mjesta, gdje se svako jutro poslužuje doručak. Radno vrijeme restorana je od 7:30 do 23:00 sata, a u restoranu su dostupna sva moguća jela. Restoran funkcionira na principu „a la carté“.

U sklopu Eco-sela Grabovica nalazi se jahalište gdje uz iskusne vodiče možete uživati u jahanju. Ovo zadovoljstvo ćete platiti po učinjenim krugovima, a druga je opcija jahanje u vremenu od 45 minuta koje košta 30 KM, ali možete izabrati mjesto jahanja.

Vožnja kvadovima

Do Buškog jezera možete svratiti svojim kamperom. Auto-camp Buško jezero nalazi se u sklopu kompleksa eco-selo Grabovica i broji više od 50 parkirnih mjesta koja su opremljena priključcima struje i vode kao i posebnim mjestom za pražnjenje rezervoara kampera.

Jedan od noviteta je i iznajmljivanje motora na četiri točka – kvadovima. Ko voli ovakvu vrstu zabave i adrenalina na pravom je mjestu, jer postoje staze za sve vrste vožnji – počevši od relaksacijske vožnje uz obalu Buškog jezera pa sve do zahtjevne vožnje po brdima i kamenjaru Grabovice. Zoološki vrt nalazi se na ulazu u Eco-selo gdje možete vidjeti i slikati razne domaće i divlje životinje kao što su divlje svinje, jelenovi, košute, ovce, kokoši, patke, zečevi…

U Eco-selu Grabovica možete organizirati i vjenčanje iz snova. Luksuzni svadbeni salon s više od 500 sjedećih mjesta opremljen je s najmodernijom LED rasvjetom kao i sistemima za grijanje i hlađenje, te nudi ukusna jela i raznovrsna pića.

Pri samom vrhu Eco-sela, točnije na mjestu Gromila na prvi pogled rekli bi nalazi se veliki hrast, kada bi mu se približili uočili bi da su to dva hrasta isprepletena u jedan i po procjenama stručnjaka stari su oko 400 godina.

Od dodatnih sadržaja tu je igralište za djecu, teniski i malonogometni teren, šetalište uz jezero i dva prelijepa vidikovca s fantastičnim pogledom. Uspomenu na predivan odmor koji ćete ovdje provesti možete ponijeti sa sobom i u vidu tradicionalnih, ručno rađenih suvenira koje možete kupiti na ulazu u Eco-selo Grabovica.

Komentari