Skip to content Skip to footer

Kvalitet BIMAL ulja ponovo nagrađen zlatom

Ocjenjivačka komisija Novosadskog sajma i ove godine nagradila je BIMAL suncokretovo ulje Šampionskim peharom za visok kvalitet proizvoda u kategoriji rafinisanih jestivih ulja sa pet zlatnih medalja, od kojih je jedna Velika zlatna medalja.

– Suncokretovo ulje BIMAL već godinama dobija potvrde za visoki kvalitet, a za ove nagrade su prije svega zasluženi naši zaposleni koji svojim radom čine da BIMAL bude konstantni lider u kvalitetu jestivih ulja. Naša fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL u Brčkom svrstava se u red modernih uljara gdje smo potpuno osavremenili proizvodnu tehniku, ali ipak zadržali tradiciju da iza svake boce našeg ulja stoji ime i prezime kolega koji su učestvovali u proizvodnom procesu, od prijema sjemena do proizvoda za krajnjeg potrošača – rekla je Nataša Pucar, direktor korporativnih komunikacija STUDEN Holdinga, u čijem sastavu posluje i kompanija BIMAL.

BIMAL je implementirao sistem kvaliteta u skladu sa međunarodnim standardima ISO 9001:2015, HACCP, International Food Standard (IFS) i ISCC, a dokumentujući i certifikujući Kosher i Halal certifikate potpuno se prilagodio potrebama tržišta. Kao kompanija koja svojim kupcima nudi proizvode visokog kvaliteta, BIMAL je član Dunav Soja asocijacije i podržava bez GMO proizvodnju.

Razvojem poslovanja u zemlji i regiji stvoreni su preduslovi za uspostavljanje BIMAL Grupe tako da danas pored brčanskog BIMAL-a u sistemu posluju i tri kompanije u regiji čije su glavne poslovne aktivnosti prerada uljarica i žitarica, proizvodnja i promet sirovog i rafinisanog biljnog ulja i proteinske sačme, trgovina žitaricama i jestivim uljima kao i skladištenje, te usluge biznis parka.

Leave a comment