Skip to content Skip to footer

Konferencija u Neumu: Turistički potencijali BiH s aspekta sigurnosti

Sindikat Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizirali su u subotu u Neumu Međunarodnu konferenciju policijskih sindikata o temi „Turistički potencijali Bosne i Hercegovine s aspekta sigurnosti“.

Pored članova Sindikata SIPA-e, učestvovale su i delegacije sindikata Granične policije BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, policije Kantona Sarajevo, Unije samostalnih sindikata FBiH, te sindikata policije Republike Hrvatske, Republike Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Cilj konferencije bio je, pored jačanja policijske saradnje, predstaviti turističku ponudu Neuma i neumskog zaleđa, te sigurno okruženje za sve turiste koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu.

Pored toga, u okviru konferencije održana je i prezentacija značaja digitalizacije za oblasti turizma i sigurnosti u okviru projekta “Digitalna transformacija Bosne i Hercegovine”.

Konferencija je održana u skladu s epidemiološkim mjerama za područje Federacije Bosne i Hercegovine, a podržali su je i domaće kompanije među kojima je i Feba d.o.o. Sarajevo koja je za sve učesnike pripremila i donirala novi broj turističko-poslovnog magazina “Visit B&H”.