Skip to content Skip to footer

Kad srce odabere, Bjela

Poznata ponajviše po Zimskim olimpijskim igrama održanim 1984. godine, Bjelašnica važi za jednu od omiljenih destinacija ljubitelja zimskih sportova. Geografski smještena u centru regiona, posjećena je od gostiju iz te oblasti. Pokrivena je snijegom od novembra do maja, što opravdava njeno ime. Turistički je atraktivna zbog svojih brzih skijaških staza, zbog čega je u zimskoj sezoni posjeti veliki broj gostiju. U ljetnim mjesecima, masive Bjelašnice, zbog svog atraktivnog reljefa, pohode planinari, brdski biciklisti, paraglajderi.

U ljepotama Bjelašnice se može uživati tokom cijele godine, stoga ne čudi velika zainteresiranost u ulaganje u razvoj i promociju ove snježne bosanskohercegovačke ljepotice. Ove, kao i prošle sezone, NLB Banka Sarajevo je u suradnji s Komunalnim javnim preduzećem ZOI’84 i kartičnom kućom Mastercard, rado dočekala posjetioce na olimpijskoj planini Bjelašnici.

Za svoje klijente, NLB Banka je spremila lavinu super popusta i pogodnosti koji traju od početka ove zimske sezone, sve do 31. marta, pa tako za plaćanje dnevne ski karte NLB Mastercard karticom, posjetioci Olimpijskog centra Bjelašnica dobijaju 20 posto popusta, dok plaćanjem NLB Pay aplikacijom, osim popusta od 20 posto dobijaju i super poklon – vaučer za pizzu u omiljenom restoranu Benetton za predah od skijanja.

Kako bi se pobrinuli da ljubitelji zimskih sportova budu i sigurni i uživaju na stazi, uz plaćanje NLB Mastercard karticama i NLB Pay aplikacijom, moguće je ostvariti 20 posto popusta na ski servis i iznajmljivanje ski opreme u Benetton ski servisu na Bjelašnici.

Za maksimalno uživanje u svojim sportskim aktivnostima, korisnici NLB Pay aplikacije se na Bjelašnici mogu upoznati i s praktičnim korištenjem ove usluge, gdje je u punoj skijaškoj opremi lakše, brže i jednostavnije platiti telefonom nego vaditi novčanik.

Bjelašnica kao jedna od najatraktivnijih destinacija, je upravo zbog velike posjećenosti i zainteresiranosti, postala veoma privlačna i za investitore i izgradnju stambenih objekata, a posebice u predjelu Babinog Dola. Jedan od takvih investitora je i jedna od vodećih kompanija u Bosni i Hercegovini, Unioninvest d.d. Sarajevo,  koja realizuje projekat izgradnje kompleksa apartmana Smuk na Bjelašnici.

Okruženi inspirativnim prostorom i prirodom, elegantni i individualni apartmani Smuk idealno su mjesto za stvaranje uspomena sa ljudima do kojih vam je stalo. Upravo zbog toga, NLB Banka Sarajevo je za svoje klijente kreirala posebnu ponudu stambenih kredita sa ili bez hipoteke, uz dosada najnižu kamatnu stopu kako bi bezbrižno finansirali svoj novi dom za odmor na ovoj olimpijskoj ljepotici. Iznos kredita može biti uvećan do 10.000 KM, s mogućnošću odobravanja grace perioda od šest mjeseci u kojem se mjesečno plaća samo kamata, te je bez naknade za obradu kredita i vođenje kreditnog računa za određene statuse klijenata.

Sa svim svojim prirodnim ljepotama, Bjelašnica je kao stvorena za porodice i atraktivna je za mnoge ljubitelje sportova. Toliko se toga može reći i ispričati o ovom mjestu, ali najbolji način da se ono u potpunosti shvati, da se osjeti energija kojom zrači i da se dožive neki nezaboravni momenti, jeste posjeta ovoj planini. Pročitajte knjigu u toploti svog novog doma na Bjelašnici, posmatrajte zvijezde iznad planinskih vrhova, istražujte šumu i uživajte u svim ljepotama olimpijske planine Bjelašnice kako u zimskoj sezoni tako i u ljetnim mjesecima.