Jahorinu do sada posjetilo 150.000 skijaša

Na Jahorini je jučer bio 78. dan skijanja u sezoni, a u tom periodu je ovu planinu posjetilo 150.000 skijaša, rekao je direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić.

On je istakao da su u Olimpijskom centru ove godine zadovoljni sezonom, uprkos pandemiji virusa korona.

-Planina je puna. Sve staze, njih 46 kilometara su u funkciji, tako da su odlični uslovi za skijanje. Imamo više od 85 centimetara utabanog snijega i pored toga, sistem za vještačko osnježavanje radi cijelu noć. Trudimo se da staze budu pripremljene – izjavio je Ljevnaić.

Naglasio je da su zbog dobre posjećenosti i interesovanja turista, odlučili da Olimpijski centar radi od 8.30 sati, kako bi smanjili gužve na instalacijama i ta odluka će bažiti do kraja sljedeće sedmice.

On je pozvao skijaše da budu odgovorni, da nose maske, kako bi boravak bio bezbrižan.

-Mi smo prvi ski-centar u Evropi koji je kupio uređaj za dezinfekciju kabina gondole, uveo kontrolne redare, potrudio da skijaši izbjegavaju kontakte pri kupovini ski-pasa, a to su omogućili putem web-shopa ili na benzinskim pumpama – rekao je Ljevnaić.

Istakao je da je ponosan jer nema slobodnog kreveta na Palama, te da su sačuvali 2.000 radnih mjesta u okolnostima kada svako traži model kako da sačuva i spasi privredu.

-Uspjeli smo da sačuvamo radna mjesta, a to je uspjeh Olimpijskog centra i za sve ljude koji zavise od našeg rada – poručio je Ljevnaić.

Olimpijski centar “Jahorina” zvanično je otvorio zimsku turističku sezonu 29. novembra prošle godine.

Komentari