Skip to content Skip to footer

Jahorina Ultra Trail kao pokretač razvoja ljetne ponude na planini

Četvrto izdanje međunarodnog takmičenja u treil trčanju „Jahorina Ultra Trail“ (JUT) bit će održano od 27. do 29. jula ove godine na stazama u prirodi koje povezuju Jahorinu, Ravnu planinu, Romaniju i Trebević, najavljeno je danas u Skupštini Grada Istočno Sarajevo.

Takmičenje će biti održano pod pokroviteljstvom gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Vukovića, a u organizaciji planinarskog društva „Javorina”.

– Grad Istočno Sarajevo je prepoznao JUT kao važan sportsko-turistički događaj u kom vidimo priliku za izuzetnu promociju svih turističkih potencijala i kapaciteta u našem gradu. Kao najveće bh. takmičenje u treil trčanju, projekat, njegovi idejni tvorci i organizatori zaslužuju našu podršku. Turistička organizacija Istočnog Sarajeva učestvovaće i operativno i promotivno u realizaciji ovog projekta, a očekujemo da će podršku pružiti i druge institucije – izjavio je Vuković.

Najavljen je i početak promotivne kampanje u okviru koje organizator trke, zajedno s Turističkom organizacijom Istočnog Sarajeva, Olimpijskim centrom Jahorina, ski centrom Ravna planina i zabavnim parkom Sunnyland pokreće jedinstvenu inicijativu nazvanu „JUT Bloggers Network“.

Riječ je o međunarodnoj mreži blogera-trkača i predstavnika medija koji će objavljujući aktuelnosti u vezi s trkom na Jahorini, kontinuirano raditi na promociji najvećeg bh. takmičenja u treil trčanju te na taj način pomoći da njegovo ovogodišnje izdanje bude najmasovnije dosad.

Prema riječima izvršne direktorke „Olimpijskog centra Jahorina“ Ive Ivkić, JUT je jedan od njihovih ozbiljnih partnera u razvoju ljetnog turizma na Jahorini.

– Iako je zimska sezona još u svojoj punoj snazi, uporedo smo počeli da planiramo i razvoj ljetne sezone, a upravo je JUT jedan od njenih glavnih pokretača. Drago nam je što ovo takmičenje stiče jednu ozbiljnu tradiciju i što je svake godine sve bolje organizovano i sa sve većim brojem takmičara koji dolaze iz različitih zemalja širom svijeta – dodala je Ivkić.

Leave a comment