Skip to content Skip to footer

Ibis Styles uskoro otvara vrata, zavirite u enterijer inspirisan zimskim sportskim igrama i Sarajevom

Novi hotelski brand Ibis Styles, dio jedne od najvećih svjetskih grupacija AccorHotels, najavljuje skoro otvaranje u Sarajevu te medijima predstavlja unikatan enterijer nove hotelske sobe. Pokazna soba u impozantnom tornju u kojem se upravo završava opremanje 112 novih soba, otkriva temu dizajna: Sarajevo i zimske sportske igre. Hotel će po završetku radova imati ukupno 181 sobu, konferencijske kapacitete za više stotina ljudi, prostrani restoran i javne prostore te Spa centar.

Ibis Styles spada u kolekciju ekonomskih, primarno gradskih hotela prepoznatljivih po razigranim, modernim enterijerima prožetim notom humora, a koji prate specifične teme, uglavnom vezane za duh urbane zajednice u kojoj se nalaze.

Tako je i tim arhitekata ibis Styles Sarajevo tematizirao zimske sportove, a kreativno rješenje i odabir materijala simboliziraju Sarajevo, spoj tradicionalnog i modernog na vrlo unikatan, razigran način. Kombinacija sirovog betona i drveta sa neonskim elementima podržava ovaj koncept spajanja ražličitosti u jednu ugodnu, harmoničnu cjelinu.

U pokaznoj sobi se vide smjelo implementirani elementi zimskih sportskih igara poput replike skija na zidu odmah pored velikog LCD ekrana postavljenog na platno sa motivima bosanskog ćilima, dok se iznad kreveta nalazi lampa u obliku riječi “Vozdra”.

U svakom slučaju, pokazna soba da naslutiti da će novi ibis Styles Sarajevo biti potpuno u duhu brand strategije ovog hotelskog giganta – kroz originalnost i autentičnost dizajna ponuditi gostima jedno iznenađujuće prijatno iskustvo boravka.

Građevinski radovi na rekonstrukciji i opremanju prema internacionalnim standardima grupacije i rebranding hotela su u fazi finalizacije. Otvaranje novog tornja se očekuje u narednih 30 dana, a u nastavku slijedi adaptacija sadašnje zgrade hotela Sarajevo te će se ibis Styles Sarajevo uskoro predstaviti javnosti u punom kapacitetu.

Leave a comment