Skip to content Skip to footer

Farma Milo selo kod Lukavca: Zdrava hrana za sve

Farma Milo selo prostire se na površini od 25 hektara netaknute prirode u podnožju planine Ozren, oko pet kilometara sjeverno od Mosorovca i Modračkog jezera, a ono što ovo selo čini posebnijim su dvije riječice Bukovica i Lukavčić. Okruženje je idealno za proizvodnju prirodnih i zdravih proizvoda, poštujući sve standarde organske proizvodnje.

Priča o farmi nastala je kao želja da vrati društvu uslugu, omogući građanima zdrave životne navike, od mogućnosti konzumiranja potpuno zdravih prirodnih raznih vrsta proizvoda koje farma nudi, do uživanja u čarima prirode i svježem planinskom zraku.

Na farmi možete pronaći kozje mlijeko, proizvode od kozjeg mlijeka, domaće sezonsko povrće i voće, razne vrste džemova, pekmeza, sokova, zimnice, čajeva, meda i proizvoda na bazi meda. Svi proizvodi su potpuno prirodni, bez bilo kakvih dodataka i aditiva.

I pored novonastale vanredne situacije koja svima otežava i obavljanje osnovnih zadataka, na farmi se proizvodnja odvija redovno, te se svakodnevno proizvodi zdrava hrana.

Svjesni su da je proizvodnja posebno povrća na konvencionalni način dosta isplativija i lakša, ali da nije ni približno zdrava i korisna kao proizvodnja po principima organske proizvodnje. U moru proizvoda punih pesticida i aditiva svima je i više nego potrebna zdravija i prirodnija alternativa.

Na farmi kažu da su prepoznali potrebu za zdravom hranom, vraćanjem zaboravljenim tradicijama koju je užurban život odavno zamijenio kao jednim od najvažnijih faktora za očuvanjem zdravlja, jačanja imunog sistema i naravno popravljanja već narušenog zdravlja kod hroničnih bolesnika.

Prodaja se vrši dostavom na kućne adrese za područje Tuzle i Lukavca, Živinica, Brčkog, a u ostalim gradovima proizvode možete pronaći na velikom broju prodajnih mjesta, kako u tržnim centrima tako i u radnjama zdrava hrane.