EYOF 2019: Na Jahorini predstavljena maskota Groodvy

Evropski zimski omladinski olimpijski festival – EYOF 2019 i maskota tog olimpijskog događaja Groodvy predstavljeni su danas na planini Jahorina, na kojoj je i zvanično otvorena zimska sezona.

Predstavljanje su prisustvovali mališani iz osnovnih škola Sveti Sava iz Istočnog Sarajeva i Grbavica iz Sarajeva, koji su imali priliku da se druže i slikaju s Groodvyjem, te učestvuju u igrama koje su organizatori osmislili za ovaj događaj.

Jovana Beribaka, glasnogovornica EYOF-a 2019, u izjavi za Fenu naglašava da je cilj manifestacije bio druženje i upoznavanje djece, te prezentacija Jahorine i zimskog olimpijskog festivala koji će 2019. godine biti održan u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

– Organizovali smo igre za najmlađe, koje će nažalost zbog loših vremenskih uslova biti održane u zatvorenom prostoru, a ovo su prvi koraci predstavljanja EYOF-a 2019 u sklopu zimske sezone – kazala je Beribaka.

Dodaje da će tokom zimske sezone Groodvy često posjećivati bh. planine i družiti s djecom, te predstavljati EYOF 2019 i kapacitete naših planina.

Komentari