Skip to content Skip to footer

Doživi Hercegovinu: Panoramski autobus prvi put na hercegovačkim cestama

Panoramski autobus, koji se na području Hercegovačko-neretvanskog kantona do sada mogao vidjeti samo na fotografijama i putem video ekrana, konačno je stigao i na ceste Hercegovine. Mostarci Meho Hindić i Arman Kuko, „glavni su krivci“ što je turistima po prvi put u Hercegovačko-neretvanskom kantonu ovim prijevoznim sredstvom omogućena vožnju otvorenog pogleda, uz mirise masline, smilja i svega čime ovaj kršoviti kraj plijeni.

Panoramski autobus oslikan destinacijama, historijskim i prirodnim bogatstvima, namijenjen je za 29 putnika koji tokom vožnje imaju stručnog turističkog vodiča. Da bi zadovoljio visoke standarde gostiju iz svih krajeva svijeta, osigurana je i besprijekorna pokrivenost wifi mrežom.

Inovativno prijevozno sredstvo za turiste svaki dan u jutranjim satima kreće iz Mostara, koji je žila kucavica turizma u BiH. Prvo stajalište u putovanju „Doživi Hercegovinu“ je nadaleko poznati turistički dragulj – Blagaj.

Nakon fotografiranja u ljepotama tog kraja, vožnja se nastavlja prema historijskom gradu Počitelju. Kada turisti razgledaju i upoznaju bogatu osmansku arhitekturu, vožnja se nastavlja prema prirodnom biseru vodopada Kravice gdje će turisti uživati u netaknutom biseru prirode.

Nakon cjelodnevnog „doživljavanja Hercegovine“, što je i krilatica ove avanture, posjetitelji se vraćaju u grad na Neretvi koji godišnje posjeti više od milion ljudi iz svih krajeva svijeta.

-S obzirom na to da smo startali tek početkom jula, tačnije 10-og, za početak smo više nego zadovoljni. Permanentno se povećava broj korisnika. Putnici su pretežno stranci iz Azije, Evrope, Sjedinjenih Američkih Država, te Južne Amerike – govori nam Hindić.

Oduševljenje turista najbolje potvrđuju recenzije u kojima epiteta i zahvalnica za dan iz snova ne manjka. No, ove Mostarce posebnu raduju pozitivne reakcije domaćeg stanovništva, koji imaju samo riječi pohvale za ideju.

Ova vožnja bez sumnje će biti avantura koju će turistima ostati među ljepšim sjećanjima, a bit će ujedno i doprinos turističkoj ponudi u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Leave a comment