Skip to content Skip to footer

Doček Nove godine u Sarajevu: Proslava će trajati tri dana sa Čolićem, Crvenom jabukom i filharmonijom

Sarajlije i brojni turisti iz regije i svijeta Novu 2018. godinu dočekat će sa Zdravkom Čolićem, Crvenom jabukom i mladim muzičkim talentima, istaknuto je danas na pres-konferenciji u Sarajevskoj vijećnici.

Zvijezda večeri ispred Vječne vatre gdje će se organizovati koncert 31. decembra bit će Zdravko Čolić. Dan prije (30. decembra) uz ples počinje proslava u Sarajevu. Nastupit će Sarajevska filharmonija, a u noći s prvog na drugi januar nastupit će Crvena jabuka i mladi muzički talenti.

Na pres-konferenciji gradonačelnik Abdulah Skaka se zahvalio Nerminu Muzuru, Nedžadu Ajnadžiću te načelnicima i drugih sarajevskih općina koji su podržali javni doček Nove godine.

– Ove godine sadržaj smo produžili na tri dana i siguran sam da će ovo biti najbolji institucionalni organizirani doček Nove godine. Sarajevo i Sarajlije su uvijek bili dobri domaćini – kazao je Skaka.

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković kazao je da su pripreme počele u augustu prošle godine uz kafu sa gradonačelnikom Skakom.

– To je bila važna odluka i od prošle godine Sarajevo prvo bira ko će biti prvi na dočeku Nove godine. Sada svi gledaju i čitaju ko će biti ovdje i drago mi je da su to najveće zvijezde regiona i naše Sarajlije – kazao je Konaković.

Za novogodišnji doček Grad Sarajevo i Kanton Sarajevo izdvojili su zajedno 250.000 KM, a pomoć će dati i gradske općine.

Doček Nove godine tradicionalno organizira Gradska uprava Grada Sarajeva uz finansijsku pomoć Vlade Kantona Sarajevo i četiri gradske općine – Stari Grad, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo. Sarajevo je prošle godine bilo regionalni centar kada je Nova godina na Trgu BiH u Sarajevu dočekana uz Dinu Merlina.

– Moje Sarajevo je i prošle godine organizovalo pompezni doček. Radujem se što ću u svom gradu sa svojim sugrađanima dočekati Novu godinu. Ja pripadam ovom gradu, poštujem ga i prihvatam da budem tu bez obzira na druge ponude koje sam imao – rekao je Zdravko Čolić.

Čola je dodao da je riječ o posebnoj emotivnoj priči koja nije u vezi s novcem. Mnogi misle da sav novac ide u ruke pjevaču, što nije tačno, a organizatori znaju koliko košta organizacija koncerta. Emotivni pristup važniji je od zarade, iako je i ona važna, rekao je poznati muzičar.

Istaknuto je da će produkcija biti vrhunska i da Čolina ekipa već radi na organizaciji.

– Novogodišnji nastupi su posebna fešta. To nisu solistički koncerti, već veselje koje pripada svima nama pa se razlikuju program, atmosfera, vatromet – najavio je Čolić dodajući kako će biti “sretno i berićetno”.

Leave a comment

0/100