Skip to content Skip to footer

Centrotrans oficijelni prijevoznik EYOF-a

Kompaniji Centrotrans povjerena je organizacija službenog prijevoza takmičara, volontera i radnika Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) 2019. koji će se održati u periodu od 9. do 16. februara 2019. godine, a domaćini  su Bosna i Hercegovina, odnosno Grad Sarajevo i Istočno Sarajevo. Zimski evropski omladinski olimpijski festival EYOF predstavlja najveći sportski događaj za mlade sportiste od 14 do 18 godina. To će biti i najveći sportski događaj u BiH, nakon Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984. godine.

Na EYOF-u se očekuje oko 6000 učesnika, od toga 1.600 takmičara, te oko 2.200 volontera i članova tehničke organizacije. Sportski dio manifestacije uključuje aktivnosti održavanja takmičenja u sedam sportova: alpsko skijanje, biatlon, ski trčanje, umjetničko klizanje, hokej na ledu, brzo klizanje i bordanje.

S obzirom na kompleksnost ovog projekta, Centrotrans je posvetio posebnu pažnju pripremama, planiranju i organizaciji prijevoza. Formiran je poseban tim, koji ima zadatak da izvrši pripremne radnje i kvalitetno obavi prijevoz učesnika. Za potrebe realizacije prijevoza, za koji će biti odgovoran Centrotrans, tokom održavanja EYOF-a bit će aktivno angažovano oko 70 vozila i dodatno osoblje Centrotransa: kontrolori tehničke ispravnosti, radnici službe održavanja, saobraćajni referenti, kontrolori i značajan broj voznog osoblja.

Ceremoniji otvaranja, na olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu, prisustvovat će delegacije iz 46 zemalja učesnica, što je ujedno i najveći broj prijavljenih takmičara u historiji održavanja EYOF-a. Ceremonija otvaranja je najzahtjevniji logistički poduhvat koji zahtjeva istovremeno angažovanje 44 autobusa za prijevoz članova delegacija. Uposlenici Centrotransa, u saradnji sa organizatorima EYOF-a i policijom, u januaru su održali simulaciju prijevoza i probnu vožnju, koja je obavljena uz veliku preciznost i profesionalnost našeg osoblja.

Osnovne lokacije na kojima će se održavati sportske aktivnosti i za koje će Centrotrans obezbijediti prijevoz su: mjesto otvaranja (Olimpijski stadion „Asim Ferhatović Hase“), sportska borilišta (Jahorina, Dvorišta, Igman, Bjelašnica, Zetra, Skenderija i Istočno Sarajevo), te lokacije na kojima su smješteni učesnici EYOF-a i one na kojim će biti organizovani fakultativni izleti.

Članovi operativnog štaba, Uprava i svi uposlenici Centrotransa poduzimaju sve potrebne pripremne radnje kako bi dostojno dočekali sve učesnike EYOF-a, te obezbijedili prijevoz koji zadovoljava najviše standarde kvaliteta i sigurnosti.

Leave a comment

0/100