Skip to content Skip to footer

Bosanac oduševio Veliku Britaniju: Napravio je vlastiti bolid

Vodeći mediji u Velikoj Britaniji objavili su prilog o Miši Kuzmanoviću iz Prnjavora koji je napravio vlasiti bolid Formule 1.

Daily Mail Kuzmanovića naziva „genijalnim mehaničarem“, navodeći da je potrošio oko 20 hiljada funti i oko dvije godine rada da bi u svom Prnjavoru napravio vlastiti automobil, za koji je dobio i dozvolu da ga vozi cestom.

Ideju je dobio kada je posjetio jedan Formula 1 događaj u Beogradu. Kuzmanović je rekao da automobil zapravo nije baš replika Formule 1 jer odudara od nekih standarda.

– Automobil je rađen po mojoj želji i viziji. Konstrukciju i dizajn sam ja radio, malo su mi prijatelji pomagali, rekao je Kuzmanović.

Automobil je dug šest metara, što znači da je veći od standarda, a težak je oko 1.200 kilograma. Automobil ima i muziku kao i drugo sjedište, što također formula nema.

Prilog o Kuzmanoviću danas su objavili su i drugi vodeći britanski mediji, kao što je The Sun, ali i portali širom svijeta.

Kuzmanović je rekao da je dobio ponudu da proda automobil za 60 hiljada eura, ali da nije zainteresovan. Dodao je da ima još ideja i da želi da pravi nove stvari.

Leave a comment

0/100