Skip to content Skip to footer

Belma Tvico Stambol: Kritičari su mi u Parizu dali ime “djevojka duga”

Malo je dizajnera u svijetu koji su svoje kreacije imali priliku pokazati na Fashion Week-u u Parizu. Belmi Tvico Stambol to je pošlo za rukom dva puta do sada – prvi put prošle godine u oktobru, u sklopu Showrooma, kada je predstavila kolekciju za proljeće/ljeto 2018, pod nazivom “Infinity”, i drugi put ove godine, početkom marta, predstavljajući modele iz te iste kolekcije za jesen/zimu 2018/19.

Iza toga su godine, mjeseci i sati iscrpljujućeg rada, koji je rezultirao kvalitetom i posebnošću, što je presudilo da Belma dobije poziv da učestvuje na ovom najprestižnijem modnom događaju u svijetu.

– Nije to bilo predstavljanje revijalnog, nego izložbenog karaktera, a tamo dolaze predstavnici najpoznatijih modnih magazina i najveći modni kupci na veliko iz cijelog svijeta. Sretna sam što sam mogla razgovarati sa mnogim urednicima tih magazina koji su nevjerovano dobro informisani o svemu što se u domenu mode događa na cijeloj planeti – kaže Belma Tvico. Više o Fashion Week-u u Parizu pročitajte na portalu coolstyle.ba.

Leave a comment