Skip to content Skip to footer

Barcaffe otkrio tajnu savršenog espressa na Sarajevo Coffee Festu

U hotelu Hills održan je tradicionalni, sedmi po redu Sarajevo Coffee Fest. Tokom dvodnevnog festivala, Barcaffe Espresso je predstavio svoje blendove Barcaffe Fantasia, Barcaffe Maestoso i super-premium Barcaffe espresso single origin India.

Svi posjetioci su mogli uživati i degustirati najbolje espresso mješavine koje je Barcafee pripremio za sve ljubitelje dobrog espressa. Posjetioci su imali priliku i naučiti kako da sami naprave svoj savršeni espresso, a u tome su im pomogli profesionalni Barcaffe baristi. Pored pripreme, ljubitelji espressa su imali priliku naučiti osnove latte arta – oslikavanje kafe mliječnom kremom.

-Veoma smo zadovoljni što smo nakon dvije godine pauze zbog pandemije imali priliku da predstavimo svoje blendove na Sarajevo Coffee Festu. Posebno smo ponosni što su posjetioci našeg štanda imali priliku da degustiraju Barcaffe espresso India – 100% Arabica kafu koja je osvojila zlatnu medalju u Italiji prošlog novembra na Međunarodnom takmičenju u degustaciji kafe (Internacional Coffee Tasting) organizovanog od strane IIAC International Institute of Coffee Tasters – izjavio je Nikola Mandić, Brand Building Manager za Barcaffe espresso

Baristi Barcaffea su svim zainteresovanim koji su prethodno zapratili @Barcaffeespresso na instagramu pripredili jedinstvenu priliku i pripremili im Cappuccino s njihovim likom.