Skip to content Skip to footer

Vodopad “Kravice” među dvadeset najljepših mjesta u Evropi

Poznati američki turistički časopis Conde Nast Traveller uvrstio je vodopad “Kravice” kod Ljubuškog među dvadeset najljepših mjesta u Europi.

– Sigurno ste čuli za vodopade iz Nacionalnog parka Krka u Hrvatskoj, koji su toliko popularni da je ograničen broj posjetitelja. Ali na sreću, u BiH ima mnogo prelijepih vodopada u kojima također možete uživati. Posjetite smaragdne vodopade koji su skriveni u predivnim zelenim šumama – stoji u opisu na stranici ovog poznatog časopisa.

Laskava titula koju su Njujorčani dodijelili “Kravicama” rezultat je prirodnih ljepota i dugogodišnjeg rada na jačanju potencijala ovih vodopada.

Milioni turista svake godine se sliju na “Kravice”, a očekivano, ljetni mjeseci su najjači.

Visina vodopada je od 26 do 28 metara, s vodenim amfiteatrom ispod slapa promjera 120 metara. Nekada su uz slap bili aktivni mnogobrojni mlinovi koji su ostavili lijepe prirodne tragove.

Dobra gastronomska i ugostiteljska ponuda te pristupačna šetnica privlače ljude u ovu oazu, koja može poslužiti kao dobar osvježivač u vrućim ljetnim danima.

Osim Hercegovine i “Kravica”, iz časopisa za posjetu preporučuju i druge evropske turističke destinacije poput Istočnih Karpata u Rumunjskoj, španjolskog Las Medulasa, Zlatnog Rata na Braču, sloveneke rijeke Soče i drugo.

Leave a comment