Skip to content Skip to footer

U Neumu otvorena ljetna turistička sezona

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg izjavio je prilikom otvaranja ljetne turističke sezone “Neum 2018.” kako je ta vlada u ovoj godini udvostručila izdvajanja za jačanje turističkih kapaciteta te da “samo sinergijom i odgovornošću svih sudionika u turizmu možemo graditi i izgraditi kvalitetne turističke proizvode i razvijati održivi turizam”.

-U prošloj smo godinu po prvi put osigurali, a ove godine i udvostručili, sredstva poticaja za jačanje turističkih kapaciteta, ali i potpore Međunarodnom aerodromu čime smo osigurali bolju prometnu povezanost, ali i dostupnost i porast turističke potražnje u hercegovačko-neretvanskim destinacijama – naglasio je premijer HNK.

Poručio je kako su ljudi ključ uspjeha u turizmu i ugostiteljstvu te da to nije, niti ikada smije biti, samo floskula.

Potencijal koji objektivno imamo, dodao je, u resursno-atrakcijskoj osnovi i turističkoj suprastrukturi, a napose u ljudima, zasigurno traži još veću ozbiljnost i odgovornost u ponašanju i radu svih odgovornih i na svim nivoima.

-Kada je riječ o Vladi HNK i resornom kantonalnom ministarstvu, s ponosom mogu kazati kako smo mi bez zadrške pokušali biti pouzdan partner našem turističko-ugostiteljskom sektoru i nastojimo nizom aktivnosti dati snažan poticaj razvoju turizma kao strateške grane privrede u HNK – ocijenio je Herceg.

Naglasio je važnost zajedničkog rada na stvaranju destinacijskih menadžment organizacija koje će u destinaciji koordinirati sve one turističke funkcije koje ne mogu obavljati pojedinačni nositelji ponude, ili one koje zajednički imaju veće izglede za ostvarivanje ciljeva.

Leave a comment

0/100