Skip to content Skip to footer

Sve je spremno za FeJS festival, Jahorina će tri dana biti centar regiona

Jahorina će narednih dana, prema svemu sudeći, biti turistički centar regiona. Sve je spremno za najuzbudljivije ljeto na olimpijskoj ljepotici i fenomenalan festival, za koji vlada neviđeno interesovanje. FeJS Festival Summer Jahorina po prvi put ove godine, u organizaciji Udruženja hotelijera Jahorina i Olimpijskog centra Jahorina, spremio je mnoštvo zanimljivih sadržaja za svoje posjetioce.

– Festival predstavlja jedan lijep događaj, prije svega usmjeren prema porodici, ali i prema ljudima koji žele aktivan odmor u prirodi i individualcima. Zaista obuhvatamo jednu široku ciljnu skupinu iz cijelog regiona. Festival će ponuditi široku lepezu atrakcija, uključujući smještaj po sniženim cijenama, festival vina, rakije i piva, gastro festival, te razne zabavne aktivnosti, poput DJ zabava i koncerata, kao i Family zone. Pored toga, 40 učesnika će direktno moći da predstave svoje proizvode jednoj širokoj masi posjetilaca festivala – rekao je Nemanja Vučetić, predstavnik hotelijera Jahorine.

Festival počinje u petak, 28. juna, zanimljivim vinskim i rakija festom u hotelu „Vučko“, u kojem će iste večeri biti održan koncert mlade zvijezde Marije Mikić.

Organizatori su za subotu, 29. jun spremili cjelodnevni program koji počinje besplatnom vožnjom gondolom za hotelske goste, potom će biti organizovane pješačke ture sa vodičima, face painting za najmlađe i zabavno takmičenje za porodice, koje će imati priliku da osvoje pregršt zanimljivih nagrada. Od 14 sati počinje BEER FEST na terasi restorana „Koliba“ uz nevjerovatne kraft pivare, ali i nastup šest DJ-eva. Alexander de Funk, DJ MEX, Dizzy Dee, Calkins, NA2 i RYO zagrijaće atmosferu i zabaviti posjetioce do večeri.

Nakon DJ partyja, Maja Jevtić, finalistkinja Zvezda granda, održat će koncert u hotelu „Lavina“. U nedjelju, 30. juna gosti imaju priliku da zaslade vikend na gastro festivalu u restoranu Rajska vrata ili da posjete Ski centar Ravna planina, te isprobaju vožnju gondolom i posjete najnoviji Dino park.

– Interesovanje je odlično, hoteli su skoro skroz rasprodati, tako da, ukoliko još uvijek razmišljate gdje da provedete predstojeći vikend, Jahorina i FeJS fest su pravi izbor. Požurite dok još ima mjesta. I za kraj, organizovane su besplatne vožnje za dnevne goste, sa polascima iz Sarajeva, tako da svi oni koji ne žele da voze ili nemaju automobil, mogu da koriste jednu od linija ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu tokom tri dana trajanja FeJS festivala. Fenomenalno, zar ne! Vidimo se na FeJS-u – poručio je Vučetić.

Svečano otvaranje FeJS festivala zakazano je za petak u 17 sati, kada će se prisutnim zvanicama i novinarima, nakon promotivnog videa „Ljeto na vrhu svijeta“, obratiti Aleksandar Prović, predsjednik Udruženja hotelijera Jahorina, direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Igor Ikonić, Feđa Begović, direktor USAID Turizam, te bloger Robert Dacešin.