Skip to content Skip to footer

Šesti „Spirit Fest Sarajevo“ 29. novembra

Šesti Internacionalni festival žestokog pića i rakije „Spirit Fest Sarajevo“ bit će održan 29. novembra kada će svoje proizvode predstaviti više od 40 izlagača iz BiH i zemalja Evrope.

Tokom programskog sadržaja posjetioci će imati mogućnost da degustiraju vrhunske rakije uz gastronomske delicije. Bit će to prilika i za povezivanje predstavnika destilerija i zastupnika svjetskih poznatih brendova žestokog pića sa ugostiteljima i distributerima.

S ciljem očuvanja tradicije, promocije i plasmana autentičnih proizvoda na festivalu će po šesti put biti upriličena dodjela priznanja za najbolje rakije. Prijavljeno je ukupno 118 uzoraka koji su se ocjenjivali u kategorijama rakije od voća i grožđa, specijalne rakije i likeri. Program će upotpuniti takmičenje za najlokera za kojeg je obezbijeđen bogat nagradni fond.

Ugostiteljima i hotelijerima pruža se mogućnost da svoje barove obogate najkvalitetnijim pićima i razmjene iskustva sa izlagačima. „Spirit Fest Sarajevo“, koji spada među najveće distillery događaje, počinje u 16.00 sati, a trajat će do 22.30 u dvorani „My Face“. Festivalsku atmosferu zagrijat će članovi Epic Banda.

Leave a comment