Skip to content Skip to footer

Od oktobra direktna aviolinija Sarajevo – Rim

Direktna aviolinija na relaciji Sarajevo – Rim bit će uspostavljena 29. oktobra ove godine kada će niskobudžetna aviokompanija Wizz Air uspostaviti cjelogodišnje letove s Međunarodnog aerodroma Sarajevo, uz tri sedmične frekvencije – utorkom, četvrtkom i subotom.

Uspostavljanje te aviolinije je rezultat zajedničke saradnje Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Vlada u okviru Programa subvencija za razvoj turizma i aviosaobraćaja na području Kantona Sarajevo već je podržala dvije rute aviokompanije Wizz Air i to na relaciji Sarajevo – London, koja se odvija dva puta sedmično, kao i avioliniju na relaciji Sarajevo – Abu Dabi, koja se odvija pet puta sedmično.

Direktna aviolinija na relaciji Sarajevo – Rim bit će treća po redu uspostavljena strateška destinacija sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo na kojoj operira aviokompanija Wizz Air, a što je dodatna potvrda rezultata i aktivnosti Uprave aerodroma da osigura što više destinacija sa liste strateških ruta iz i za Sarajevo. Karte su dostupne online putem stranice Wizz Air-a po cijeni već od 19,99 eura, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.